Prognose-en-scenarios - logo eraf halen 4-3

Hoe ziet de arbeidsmarkt van de toekomst eruit voor zorg en welzijn in Zuid-Holland Zuid? En (hoe) kunnen we de tekorten verminderen? In de factsheet prognoses gingen we in op de prognoses van de arbeidsmarkt voor de komende 10 jaar.

Prognoses geven inzicht in de thema’s die van belang zijn voor de arbeidsmarkt van de toekomst. Het laat zien op welke thema’s we met prioriteit aan de slag kunnen én moeten gaan.

De komende jaren bieden ruimte om maatregelen te nemen om de zorg op tijd toekomstbestendiger te maken. Vanaf 2026 beginnen de tekorten fors op te lopen. Dat betekent dat het nú de tijd is om actie te ondernemen en met een strategische blik te kijken naar het werkveld en de eigen organisatie.

Op welke factoren hebben organisaties zelf invloed om de prognoses te verbeteren? In dit factsheet gaan we in op de kansen en oplossingsrichtingen om het regionale tekort zo klein mogelijk te maken.

werken in de zorg 5

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.