Wij zijn Werkgeversvereniging
Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

Wij verbinden, faciliteren en jagen aan.
We verrassen werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken,
waarbij samenwerking ons belangrijkste uitgangspunt is.

32
aangesloten organisaties
25.000+
(zorg)medewerkers actief
12
jaar actief
Algemeen 7  [al aangekocht!]

Over werkgeversvereniging Zuid-Holland Zuid

Werkgeversvereniging ZHZ is de werkgeversvereniging van zorg- en welzijnsorganisaties in Zuid-Holland Zuid. Ons werkveld loopt van Gorinchem via de Drechtsteden tot aan de Hoeksche Waard. Met meer dan 32 leden, onderwijspartners en andere stakeholders vormen wij een krachtig netwerk. Samen hebben we realisatiekracht; we gaan voor het leveren van een bijdrage aan een evenwichtige arbeidsmarkt voor zorg en welzijn.

Over ons 2 (1)
Dit doen we in de zorgsector

Zorgorganisaties hebben voldoende capabele mensen nodig. Met onze leden en stakeholders zetten wij ons in voor de regionale arbeidsmarkt. We ondersteunen bij het aan de slag gaan met het vinden en zoeken van oplossingen. Soms is kennis essentieel. Als er geen directe oplossingen zijn, gaan we samen op zoek. We verruimen onze kennis doorlopend en zoeken naar nieuwe wegen. Dat maakt dat we als team van de WGV slagkracht hebben om actuele uitdagingen en strategische thema‚Äôs op te pakken. Ons team staat onze leden met raad en daad bij en geeft duiding aan de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van de sector zorg en welzijn. 

Zo werken we

We zijn als vereniging voor de aangesloten organisaties een onafhankelijke en neutrale partij. Die positie helpt ons vanuit deskundigheid de samenwerking te stimuleren en kennis te delen. Maar we kunnen ook de strategische discussie faciliteren. Kortom, onze meerwaarde zit in het verbinden van organisaties in de regio. 

Over ons 3
Samenwerking RegioPlus

RegioPlus is het samenwerkingsverband van alle regionale werkgeversorganisaties in Nederland. Elke werkgeversvereniging bedient een andere unieke regio in Nederland. Bureau RegioPlus ondersteunt de activiteiten van het samenwerkingsverband, waardoor het mogelijk is om regio en domein overstijgend te denken, te werven, te leren, te werken en te innoveren. Zo leren we van elkaar en kunnen we kennis delen en overnemen. Alle regionale werkgeversverbanden werken binnen de kaders van een gezamenlijk beleidsprogramma.

werken in de zorg 2

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.