opleiden

Uitdaging

Zoveel mogelijk gemotiveerde mensen toeleiden naar opleidingen voor de zorg en welzijn. Maar ook mensen steunen in hun ontwikkeling en het leven lang leren. 

Oplossing

Leren en ontwikkelen moet op maat voor iedereen zijn. Niet allen leren we op dezelfde manier. Iedereen verdient de kans om in te stromen in de zorg op een manier die bij hem of haar past. 


Strategisch Sterk

‘Regeren is vooruitzien’ wordt wel gezegd. Dat geldt ook voor de inzet op de arbeidsmarkt. WGV ZHZ heeft het programma Strategisch Sterk ontwikkeld. Dit programma bestaat uit activiteiten en hulpmiddelen om zorg- en welzijnsorganisaties toekomstbestendig te maken. Wil je een gratis een gedegen workshop over Strategische Personeelsplanning volgen (MOON)? Of samenwerken en sparren met collega’s? Lees dan verder. Wil je meer weten over het programma Strategisch Sterk of deelnemen aan het vervolgprogramma? Neem contact op met Linde van Balen of Felie van der Geer.

220815 - Zorgtalenten
Zorgtalenten flexibel opleiden met mbo-certificaten

Het halen van een MBO-diploma voor de zorg duurt op zijn snelst twee jaar. Soms zien zij-instromers daar tegen op. Daarom is een nieuw traject gestart waarin deelcertificaten behaald kunnen worden. Niet zozeer het diploma, maar het meegebrachte talent staat dan centraal. Het behalen van een deelcertificaat duurt ongeveer 16 weken. Daarna kan direct begonnen worden in de zorg. Voor zorgorganisaties is dit een interessante manier om snel extra handen aan het bed te krijgen. Wil je als zorgorganisatie in de regio Zuid-Holland Zuid meedoen aan dit traject? Lees er meer over op www.zorgenwelzijnwerkt.nl of informeer naar de mogelijkheden bij Felie van der Geer.

Scenario denken

In 2022 zijn we als werkgeververeniging meer strategisch gaan kijken naar wat ons te doen staat met de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Als een van de resultaten bieden we zorg- en welzijnsorganisaties een workshopreeks aan met als onderwerp ‘scenario denken’. Tijdens de workshops bespreken we wat mogelijke scenario’s voor jouw organisatie betekenen en leer je beter schakelen in de snel veranderende wereld. Wil je graag deelnemen aan zo’n workshopreeks of wil je weten of dit interessant voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Wardy Doosje.

Zij-instroom Stephanie
Zij-instroomtraject verzorgende IG

Nieuwe mensen van buiten de zorg aantrekken is essentieel in de bemensingsvraag die we hebben. Vanuit het samenwerkingsverband VVT-Alliantie Waardenland wordt, met ondersteuning van zorgkantoren, ingezet op het opleiden van zij-instromers tot verzorgenden IG. Deze instroom in Zuid Holland Zuid is tot nu toe zeer succesvol. Voor het komende jaar starten weer nieuwe klassen in de regio Gorinchem, de Drechtsteden en de Hoeksche Waard. Wil je als VVT-organisatie meedoen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hanneke Visser.

Gezamenlijke inkoop

Werken in de zorg vraagt van medewerkers dat zij zich blijven ontwikkelen. Als zorg- of welzijnsorganisatie in de regio Zuid Holland Zuid kun je gebruik maken van de bij SVOZ gezamenlijk ingekochte opleidingen. Door deze samenwerking kun je jouw medewerkers voordelig en in gemengde klassen de volgende opleidingen aanbieden:

  • Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV)
  • Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)
  • Gespecialiseerd Verzorgende Revalidatie (GVR)
  • Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek (GVS)

Wil je gebruik maken van dit aantrekkelijke aanbod of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hanneke Visser.

werken in de zorg 1

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.