Instroom

Uitdaging

Zoveel mogelijk potentieel op de arbeidsmarkt te verleiden om in de zorgsector te komen werken en het voor hen gemakkelijk maken om in te stromen.

Oplossing 

In de regio is duidelijk waar je terecht kunt als je in wilt stromen in zorg en welzijn. Daarbij is het belangrijk dat alle partijen achter de schermen maximaal samenwerken. 


Ontdek de zorg week

De Ontdek de zorg week is de landelijke campagneweek die potentiële zij-instromers en herintreders informeert en enthousiasmeert voor leren en werken in zorg en welzijn. Naast die landelijke campagne zijn er ook regionale activiteiten door zorgorganisaties in de regio Zuid-Holland Zuid. De werkgeversvereniging coördineert en ondersteunt die activiteiten. Doe mee! Zet je organisatie en de zorg op de kaart. Meld je tijdig aan door een mail te sturen naar Hanneke Visser.

2. istockphoto-905964502-612x612
IK ZORG campagne

Een voorloper van de Ontdek de zorg week is de campagne IK Zorg die is gestart in 2018. Een beeldende publiekscampagne, die mooi laat zien hoe breed zorg en welzijn is. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe persoonsvervullend werken in deze sector is. Wil je inspiratie opdoen? Bekijk het mooie campagne materiaal van de IK ZORG campagne op www.ontdekdezorg.nl of neem contact op met Hanneke Visser.

Sterk in je werk
Sterk in je werk (loopbaan)coaching

Het zijn roerige tijden. Met invloed op iedereen. Mensen die overwegen de stap naar de zorg te maken, kunnen gebruik maken van loopbaancoaching van Sterk in je werk om erachter te komen of de zorg iets voor hen is. Zijn er in jouw zorg- of welzijnsorganisatie werknemers die baat kunnen hebben bij een kort maatwerktraject? Wijs ze dan op de mogelijkheid van loopbaancoaching via Sterk in je werk! Meer weten? Kijk dan op de themapagina Behoud via onderstaande link of neem contact op met Hanneke Visser.

Algemeen 5
Jongerencampagne 'KOM ZORGEN DAN!'

Dat de zorg nu én straks meer personeel nodig heeft, is duidelijk. De eerste stap daarvoor is het enthousiasmeren van de zorgverleners van de toekomst. Daarom is het nieuwe label ‘Kom zorgen dan’ ontwikkeld. De centrale boodschap is dat elk talent welkom is binnen de zorg. Jongeren hebben vaak talenten maar beseffen vaak niet dat dit juist krachten zijn die ze in hun toekomstige werk kunnen inzetten. Via aansprekende communicatie-uitingen worden jongeren naar de toolkit geleid waar zij alle relevante informatie kunnen vinden over wat werken in de zorg inhoudt.

Aan JOU hebben we wat2
Lespakket 'Aan JOU hebben we wat'

Om jongeren een beeld te geven van de sector zorg en welzijn is het lespakket Aan JOU hebben we wat ontwikkeld. Het lespakket is gratis beschikbaar. Of leerlingen nu sociaal, technisch, sportief of creatief zijn of beschikken over een gezonde dosis lef, humor of nieuwsgierigheid, de sector zorg en welzijn biedt iedereen een passende baan. Er zijn lespakketten voor scholieren in leerjaar 3 van HAVO/VWO en leerjaar 1 en 2 van het VMBO. Benieuwd naar het lespakket? Je kunt het downloaden via onderstaande button of neem contact op met Anne Kempe.

BAAS over je eigen toekomst5
BAAS over je eigen toekomst

BAAS is een samenwerkingen tussen de gemeenten, het onderwijs, UWV, Sociale Dienst Drechtsteden en bedrijven uit de regio. Het is bedoeld voor mbo-studenten die een baan zoeken in de regio. Alle vacatures – niet alleen van zorg en welzijn - zijn daar te vinden. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van BAAS of neem contact op met Anne Kempe.

werken in de zorg 1

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.