Op vrijdag 8 september ondertekenden Anne Kempe, projectleider bij WGV Zorg en Welzijn ZHZ en Jeroen Spek van Lyceum Oudehoven in Gorinchem de intentieovereenkomst tot partner van de zorghavo.

Kennismaking werken in de zorg

Lyceum Oudehoven is sinds dit schooljaar gestart met de zorghavo en heeft een curriculum ontwikkeld voor havo 4 en 5 leerlingen. Deze leerlingen maken kennis met het werken in de zorg en kunnen zich oriƫnteren op de verschillende zorgopleidingen in het hbo. Als partner heeft WGV Zorg en Welzijn ZHZ hierin een aandeel door het aanbieden van gastlessen en het laten opdoen van praktijkervaring bij zorgorganisaties in de regio.

22 leerlingen gestart

Begin dit schooljaar zijn 22 leerlingen in havo 4 gestart met de zorghavo. De startbijeenkomst op vrijdag 8 september stond in het teken van ontmoeting. Met de betrokken partners en leerlingen maakten we een tour langs zorgorganisaties en brachten we een bezoek aan de onderwijsinstellingen in Dordrecht en Breda. In Dordrecht kregen de leerlingen een minicollege waarna ze in gesprek gingen met zorgpartners. In Breda kregen leerlingen drie workshops: oefenen met venapunctie, het diagnosticeren van robot George en uitproberen van allerlei vormen van zorgtechnologie zoals de VR-bril en technologie om mensen in beweging te krijgen.

Het was een mooie dag. We wensen de leerlingen veel succes en kijken uit naar de ontwikkelingen van de zorghavo!

Werken in de zorg 4 [al aangekocht!]

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.