Actueel

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van de Werkgeversvereniging en de branche.

05-12-2019 - Terugblik eerste editie van de Sterk in je werk week

Van 18 t/m 22 november vond de eerste editie van de Sterk in je Werk week plaats in de regio.

2-12-2019 - STEM OP ONS: VPRO Tegenlicht - Koplopers in het thema Matchmakers in Migratie

VPRO tegenlicht organiseert een verkiezing waarin zij op zoek zijn naar pioniers. Koplopers in het thema Matchmakers in Migratie, ondernemers die het talent van statushouders inzetten om de grote vraag naar arbeidskrachten te vervullen.

26-11-2019 - Eerste publicatie facstheet landelijk en regionaal uitstroomonderzoek

Als belangrijkste reden om te kiezen voor een andere baan geven werknemers aan een nieuwe stap te willen zetten, hetzij in een nieuwe functie of binnen hun huidige werkzaamheden. Bijna driekwart van de uitgestroomde medewerkers blijft binnen de sector werken.

08-11-2019 - Aanvraagperiode tijdvak 4 SectorplanPlus komt er aan!

Tussen 2 en 20 december 2019 is het mogelijk om de subsidie SectorplanPlus aan te vragen. Het gaat om tijdvak 4 wat opleidingen subsidieert die starten in 2020 én 2021.

22-10-2019 - Een uur tijdswinst per week door digivaardige professionals?

Als elke zorgprofessional één uur extra gaat werken is het tekort opgelost! Zo simpel is dat niet volgens Jelle Boonstra, directeur van Regio Plus. “Maar als we al een uur per week zouden kunnen winnen door de digitale vaardigheden te verbeteren, zouden we productiever zijn en enorme stappen zetten.”

21-10-2019 - Nieuwe campagne IK ZORG online

Vorige week zijn de nieuwe filmpjes van de IK ZORG campagne door het ministerie van VWS gelanceerd. In de video's wordt gekeken naar de relatie tussen zorgmedewerker en client of collega's onderling. 

15-10-2019 - De eerste 50 SIJWW aanmeldingen zijn een feit!

Van 18 t/m 22 november vindt de eerste editie van de Sterk in je werk week in de regio plaats.

10-10-2019 - Arbeidsmarktrapportage, Facts & Figures, 2019 beschikbaar!

Een keer per jaar brengt de WGV ZHZ een rapportage over de regionale arbeidsmarkt uit. In deze facts en figures treft u informatie over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in ZHZ. 

08-10-2019 - Leer álles over het tegengaan van fysieke belasting en agressie

Op 11 november vindt er een Gezond & Zeker Regiodag plaats in Leiden. Alle regionale egocoaches, veiligheidscoaches, leidinggevenden en P&O en ARBO-professionals zijn hiervoor uitgenodigd!

30-08-2019 - Een nieuwe stap na 30 jaar

Jan (52) werkte ruim dertig jaar in de financiële dienstverlening. Hij zag zijn baan en het werkveld veranderen, merkte dat het nieuwe werkveld niet meer bij hem paste en besloot voor zichzelf te kiezen. Een aantal maanden later begint Jan met een nieuwe opleiding en baan als hbo Verpleegkundige bij Careyn. 

27-08-2019 - Medewerkers op de eerste plaats met Stap op één

Stap op één is een online tool voor organisaties in de sector zorg en welzijn om hun medewerkers op een prettige en laagdrempelige manier bewust te maken van de eigen regie in de zorg voor zichzelf.

13-08-2019 - Gezocht: jonge ambassadeurs van de zorg

Na een succesvol eerste jaar gaat Ambassadeurs van de Zorg jaar 2 van start!
Ambassadeurs van de Zorg zijn getrainde studenten en starters uit de zorg en welzijn die scholieren laten zien hoe divers, waardevol én leuk het werken in de zorg- en welzijnssector kan zijn.

05-08-2019 - Care Innovation Center

De maatschappij verandert en technische mogelijkheden nemen toe. Hoe kan innovatie ons helpen om de zorg te verbeteren? Het Care Innovation Center West-Brabant brengt partijen bijeen en is daarmee dé proeftuin voor zorginnovatie in West-Brabant.

19-07-2019 - Statushouders aan de slag in de zorg

Vanmiddag overhandigden trotse statushouders een factsheet met eindresultaat van ‘Instroom statushouders in de zorg’ aan Wethouder Heijkoop. Een mooi resultaat van een mooie samenwerking!

15-07-2019 - De hoogtepunten van het afgelopen half jaar

Even geen zin in mailtjes, beleidsstukken of evaluatieverslagen? Zou je op dit moment liever naar de tour de France kijken? We hebben een mooi alternatief! Ga met ons mee op een creatieve ‘tour’ en bekijk wat de WGV ZHZ het afgelopen halfjaar samen met haar leden heeft gerealiseerd!

11-07-2019 - Ontwikkelwinkel live!

Geïnteresseerd in de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers? Bekijk dan onze gloednieuwe Ontwikkelwinkel!

01-07-2019 - Inspiratiebijeenkomst Sterk in je werk week

Individuele organisaties, maar ook als regio zoeken we naar aanpakken om behoud te stimuleren. In andere regio’s is gebleken dat de ‘Sterk in je Werk week’ zeer gewaardeerd wordt door medewerkers. Om de week tot een succes te maken organiseren we donderdag 4 juli van 15:30 – 17:00 uur een inspiratiebijeenkomst.

25-06-2019 - Nieuwe promotiefilm Sterk in je werk

Sterk in je werk is er voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. En voor iedereen die in zorg en welzijn werkt, en nadenkt over een volgende stap in hun loopbaan.

20-06-2018 - Toolbox gastlessen online!

Vanwege de huidige tekorten in zorg en welzijn is het belangrijk om het werken in deze sector te promoten bij jongeren. Daarom stimuleert de WGV ZHZ haar leden om gastlessen te geven op de middelbare scholen in de regio en helpt hen bij het organiseren hiervan.

19-06-2019 - Nieuwe tool positieve gezondheid voor laaggeletterden

Institute for Positive Health (iPH) heeft de Eenvoudige tool Mijn Positieve Gezondheid gelanceerd. Deze is bedoeld voor laaggeletterden.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Nieuws

05-12-2019 - Terugblik eerste editie van de Sterk in je werk week

2-12-2019 - STEM OP ONS: VPRO Tegenlicht - Koplopers in het thema Matchmakers in Migratie

26-11-2019 - Eerste publicatie facstheet landelijk en regionaal uitstroomonderzoek

Overzicht van onze laatste 5 nieuwsbrieven:

Nieuwsflits-nov-2019

Nieuwsflits-okt-2019

Nieuwsflits-juli-2019

Nieuwsflits-mei-2019

Nieuwsflits-april-2019

Meer nieuwsbrieven...

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid

Mail ons of neem rechtstreeks contact met onze collega's op.

sitemap