Afbeelding van WhatsApp op 2024-06-20 om 16.28.57_db7dfcfc

Eigenaarschap op de werkvloer: wat is dat en hoe doe je dat?

Over deze vragen gingen leidinggevenden in de sector zorg en welzijn op 13 juni 2024 met elkaar in dialoog. Deze bijeenkomst is onderdeel van het drieluik ‘Leidinggeven in tijden van grote veranderingen’.

In het plenaire deel van de bijeenkomst werd aandacht besteed aan wat eigenaarschap is en welke handvatten er zijn om eigenaarschap te stimuleren. Daarna gingen de deelnemers in kleine groepen met elkaar in dialoog over eigen ervaringen, dilemma’s en leerpunten.

Ook deze keer werden er wezenlijke vragen besproken. Twee voorbeelden: “Hoe kun je eigenaar zijn als er nagenoeg geen vastigheid meer is door fusies, werkdruk, flexwerkers en een veranderend zorglandschap?” en “Hoe kan ik loslaten en mijn medewerkers laten groeien (lees: fouten laten maken) als de druk op productiviteit en kwaliteit oploopt en mijn agenda overloopt?”.

Dit zijn grote vragen en er waren dan ook geen pasklare antwoorden. De waarde van deze dialoogsessies zit hem in de ontmoeting en uitwisseling: leidinggevenden uit verschillende organisaties binnen de sector die bij elkaar herkenning en erkenning vinden, elkaar tips geven en elkaar tot steun zijn. Op 24 oktober vindt de derde sessie van het drieluik plaats. Die gaat over generatieverschillen op de werkvloer.

Klik hier voor meer informatie.

werken in de zorg 2

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.