Netwerken

Netwerken

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid heeft kennis over (de ontwikkelingen op) de regionale arbeidsmarkt Zorg en Welzijn. Deze kennis deelt de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid graag met haar leden, maar ook in haar bredere netwerk in de regio en daarbuiten. Wij bouwen graag (mee) aan succesvolle coalities om noodzakelijke veranderingen op de arbeidsmarkt aan te jagen of te bewerkstelligen. Vanuit haar kennis en netwerkfunctie is de WGV ZHZ betrokken bij of aanjager van diverse netwerken.

Actie Leer Netwerk

Het Actie Leer Netwerk faciliteert en ondersteunt zorg- en welzijnspartijen (onderwijs en werkgevers en gemeenten) die zich bezig houden met vernieuwende initiatieven om de personeelstekorten in zorg en welzijn aan te pakken.

Servicepunt Zorg en Welzijn ZHZ

De regio ZHZ kent een servicepunt Zorg en Welzijn. Hierin zijn een aantal partijen vertegenwoordigd, die nauw betrokken zijn bij de arbeidsmarkt zorg en welzijn.

Netwerken per functionaris

De WGV ZHZ organiseert en faciliteert diverse netwerken voor haar leden. Hier vind je de netwerken per functionaris.

Netwerk vitaal & veerkrachtig

De WGV ZHZ is met Drechtzorg en de Dienst Gezondheid en Jeugd ZHZ aanjager van het netwerk Vitaal en Veerkrachtig ZHZ. Bij het netwerk zijn meer dan 25 aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties en gemeenten uit de regio.

Sparringspartner bestuurders

De leden en het bureau van de WGV ZHZ hebben samen veel kennis over (de ontwikkelingen op) de regionale arbeidsmarkt zorg en welzijn. Werkgevers ervaren dagelijks in hun eigen organisatie de gevolgen van deze ontwikkelingen.

RegioPlus

Nederland kent 14 regionale werkgeversorganisaties in de zorg- en welzijnssector. Daarmee is een landelijk dekkend netwerk gevormd. De 14 regio-organisaties zijn verenigd in de stichting RegioPlus. RegioPlus voert regelmatig overleg met het ministerie van VWS over ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt.

Ministeries van VWS, SZW en OCW

De WGV ZHZ vervult een spilfunctie als het gaat om vertalen van landelijk beleid naar de regio’s, maar ook in het vertalen en verder brengen van regionale signalen naar landelijke partijen. Zo heeft de WGV ZHZ een korte lijn met VWS en kan ze op accurate wijze knelpunten uit de regio aankaarten bij VWS.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Nieuws

21-07-2020 - Handreikingen versterken mentale gezondheid (zorg)medewerkers

16-07-2020 - Halfjaarverslag eerste helft 2020

04-07-2020 - Jaarcongres 'HRM in de Zorg' op 22 september

Meer nieuws...

Agenda

19-09-2020
Week van de Loopbaan - 14 t/m 19 september

22-09-2020
P&O netwerk

29-09-2020, 09:00 - 11:00
Opleidersnetwerk

Meer agenda...

Overzicht van onze laatste 5 nieuwsbrieven:

16-07-2020 - Halfjaarverslag eerste helft 2020

26-06-2020 - Nieuwsbrief juni 2020

16-04-2020 - Nieuwsbrief april 2020, corona special

Nieuwsflits-corona-mrt-2020

Nieuwsflits-mrt-2020

Meer nieuwsbrieven...

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid

Mail ons of neem rechtstreeks contact met onze collega's op.

sitemap