Zorgtalent3

In onze regio verandert de vraag naar nieuwe opleidingsmogelijkheden. Hoe kunnen we de zorg voor onze ouderen blijven bieden? Een van de oplossingen is om met landelijk erkende mbo-certificaten op te gaan leiden. Half november start de opleiding ‘individuele zorg verlenen’. Centraal daarin staat ‘de aandacht en ondersteuning voor het welbevinden van de zorgvragers’. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct in een van onze zorgorganisaties werken.

Zij-instromers maar ook huidige medewerkers die willen doorscholen, worden binnen 16 weken omgeschoold tot verzorgende basis, waarmee niet alleen snel kan worden voorzien in een capaciteitsbehoefte, maar waarmee ook een ander profiel zorgmedewerker wordt geworven. En dat voor zo’n 15 zorgorganisaties, die hiervoor de handen ineen hebben geslagen.

Binnen het project staat een regionale carrièrecoach klaar om de zij-instromers te begeleiden. Men neemt namelijk een hele stap om naar een andere baan in de zorg over te stappen en daarvoor is de carrièrecoach de aangewezen persoon om dit te begeleiden. En heeft men zin om verder te studeren dan worden daar mogelijkheden voor geboden. Met dit certificaat kan men ook werken binnen andere sectoren zoals de gehandicaptenzorg. Twee organisaties vanuit de gehandicaptenzorg hebben dan ook meegewerkt aan het project. Op die manier leiden we regionaal op.

We willen graag zij-instromers inspireren om binnen de zorg te komen werken en hebben dan ook inspiratieavonden gepland waarbij zorgmedewerkers, opleiders en HR-medewerkers aanwezig zijn. We nodigen dan ook mensen uit om een kop koffie te komen drinken en enthousiaste verhalen over de zorg te horen maar ook vragen te kunnen stellen. De inspiratieavonden zijn gepland 19.00 tot 20.30 uur bij de onderstaande zorgorganisaties:

  • 18 augustus: De Merwelanden Haringvlietstraat 515, Dordrecht
  • 25 augustus: Het Spectrum Minnaertweg 4, Dordrecht
  • 1 september: PZC Dordrecht Groen van Prinstererweg 38, Dordrecht

Meer informatie en aanmelden: https://www.zorgenwelzijnwerkt.nl/zorgtalenten.

Werken in de zorg 7 [al aangekocht!]

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.