Afbeelding kickoff zorgprofessionals 5 september 2023

Het regionale netwerk voor en door zorgprofessionals is gestart! Op 5 september waren 30 verpleegkundigen, verzorgenden, begeleiders en andere zorgmedewerkers aanwezig bij de kick-off van het regionale netwerk. Het was een energieke ochtend waar we naast een leuke kennismaking het gesprek met elkaar hebben gevoerd over wat goed gaat in de zorg en wat het beroep zo leuk maakt. Maar ook over wat anders kan en móet in de beweging naar de zorg van de toekomst.

Achtergrond

In mei heeft WGV Zorg en Welzijn ZHZ twee theatervoorstellingen georganiseerd voor alle zorgprofessionals uit de regio met de naam ‘Jij maakt de zorg’. De show was een ode aan de zorgprofessional voor het belangrijke werk dat zij doen. Daarnaast keken we vooruit naar de toekomst van de zorg. Het regionale netwerk is een vervolgstap die we met elkaar nemen om zorgprofessionals te betrekken in de ontwikkelingen die nodig zijn om de zorg overeind te houden. Hoe kunnen we ondanks de groeiende zorgvraag en minder werkenden in de zorg, tóch zorg blijven bieden aan iedereen die dat nodig heeft én het werken in zorg en welzijn leuk houden en/of leuker maken.

Theatershow

Theatergroep de Waarden Laders liet treffend de thema’s van de zorg van nu én de zorg van de toekomst zien: waardering, reflectie, generatie verschillen, zzp-ers, begeleiden van stagiaires, innovatie, persoonlijke ontwikkeling en zorgrebellie. Benieuwd naar een korte terugblik op de show? Pascal Bosmann heeft een filmpje gemaakt. Bekijk het hieronder

Bouwen aan een duurzaam regionaal netwerk

Uitvoerend zorgmedewerkers mogen meedenken en meepraten over veranderingen die de zorg nodig heeft. Hun stem en ervaringen zijn essentieel in de transformatie waar de zorg voorstaat. Binnen het netwerk voor en door zorgprofessionals verbinden we zorgprofessionals regionaal en domeinoverstijgend en zoeken we samen naar nieuwe en werkbare oplossingen binnen de zorg. Willen we zorgprofessionals behouden binnen het werkveld dan is het essentieel dat zij zeggenschap ervaren over hun werk en werkomgeving. Binnen de regio bouwen we aan een duurzaam netwerk waarbij we met een vaste groep zorgmedewerkers vanuit diverse organisaties aan de slag gaan en inzetten op bepaalde thema’s.

Vervolg

Op 31 oktober praten we verder én gaan we in de actiestand. Ben jij werkzaam als uitvoerend zorgprofessional en wil je meedenken over jouw toekomst en de toekomst van jouw ouders/bewoners/cliënten? Klik HIER om je aan te melden.

Vragen? 

Heb je vragen neem dan contact op met Anne Kempe of Sanne Palm. Graag tot ziens op 31 oktober! 

werken in de zorg 2

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.