Dienst Uitvoering Subsidies

De subsidieregeling Behoud langdurig zieke zorgwerknemers biedt tijdelijke ondersteuning aan werkgevers in de sector zorg en welzijn om langdurig zieke zorgprofessionals te behouden voor de zorg.

Het gaat om zorgprofessionals die in het begin van de coronapandemie langdurig ziek zijn geworden. Vanwege het tekort aan personeel is het behoud van deze professionals gewenst, maar door de druk op de zorg en de coronamaatregelen zijn er beperkingen geweest voor hun re-integratie.

De regeling stimuleert werkgevers om een vrijwillige verlengde loondoorbetaling af te spreken met de betreffende werknemers, zodat de periode voor herstel en re-integratie wordt verlengd. De subsidie is een tegemoetkoming in de kosten van de verlengde loondoorbetaling. Het doel is om daarmee meer langdurig zieke zorgprofessionals te behouden voor het werk in de zorg.

Aanvragen is mogelijk gedurende verschillende tijdvakken. Het eerste tijdvak is sinds 15 juni geopend en sluit per 31 juli.

Klik HIER voor de voorwaarden en aanvragen.

Werken in de zorg 6 [al aangekocht!]

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.