Serious game (2) 14-05-2024

De Ondernemingsraad van zorgorganisatie PZC Dordrecht heeft zich op 14 mei fanatiek ingezet om een brug te bouwen over de zorgkloof heen.

Cruciale beslissingen

De twee teams namen beslissingen die van cruciaal belang zijn voor het kunnen blijven leveren van zorg. Denkend vanuit hun eigen rol binnen de organisatie, soms in de huid kruipend van bestuurder(s), gingen ze met elkaar in gesprek over keuzes die gemaakt moeten worden. Sommige beslissingen waren onvermijdelijk vanwege het (groeiende) personeelstekort, maar waren toch pijnlijk om te maken. De belangen van zowel medewerkers als cliënten werden zorgvuldig afgewogen waarna bepaalde keuzes toch niet werden gemaakt.

Nieuwe kijk op de zorg

Het spel bood een nieuwe kijk op de zorg en stimuleerde tot nadenken over de toekomst van de sector. De Ondernemingsraad neemt de waardevolle inzichten mee naar het gesprek met hun bestuurder. Naast de serieuze gesprekken werd er ook flink gelachen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk kon maar één team de winnaar zijn! 

werken in de zorg 2

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.