Informele zorg 28 mei klein

Op dinsdagmiddag 28 mei organiseert WGV ZHZ een inspirerende startbijeenkomst van het programma Informele zorg waarin we de rol van informele zorg gaan verkennen en de betekenis ervan voor organisaties en zorgprofessionals onder de loep nemen.

  • Datum: 28 mei 2024
  • Tijd: 14.00-16.00 uur
  • Locatie: Art & Dining, Museumstraat 38, Dordrecht

Onder begeleiding van expert Yvonne de Jong (Vilans) gaan we op zoek naar antwoorden op de vragen:

1.       Wat is informele zorg?

We duiken dieper in wat informele zorg precies inhoudt, welke vormen het aanneemt en hoe het verschilt van formele zorg. Door een beter begrip van informele zorg kunnen we de waarde ervan in de zorgketen beter waarderen.

2.      De verschuiving van formele zorg naar informele zorg: wat betekent deze verschuiving voor organisaties en zorgprofessionals?

We verkennen de uitdagingen en kansen die deze verandering met zich meebrengt, en hoe organisaties en zorgverleners zich kunnen aanpassen om de beste zorg te blijven bieden.

Daarnaast is er ruimte voor interactie en het uitwisselen van goede voorbeelden en ideeën.

Deze bijeenkomst biedt gelegenheid om te netwerken met andere professionals en belanghebbenden die zich bezighouden met informele zorg, en om gezamenlijk de informele zorg als integraal onderdeel van het zorgteam te verkennen.

Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan via deze link.

werken in de zorg 5

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.