IMG_4484

In een tijd waarin de zorgsector evolueert, is het cruciaal om vooruit te kijken en in te spelen op veranderingen. De groeiende zorgkloof tussen vraag en aanbod dwingt bestuurders om harde keuzes te maken. Nu is er nog ruimte om hierop te anticiperen en de zorg te blijven leveren aan degenen die dat nodig hebben.

In samenwerking met Goudvisie hebben we een serious game ontwikkeld om in gesprek te gaan over de zorgkloof. Vanuit een ander perspectief dan schaarste en grensopzoekend. Welke noodzakelijke keuzes moeten worden gemaakt om de zorgkloof te dichten en wat zijn de gevolgen hiervan? 

We daagden bestuurders van ouderenzorgorganisaties uit de Drechtsteden en Zorgkantoor VGZ uit om het spel gezamenlijk te spelen.

Tijdens het spel:

  • maakten ze gezamenlijk keuzes die van belang zijn voor de regio;
  • bespraken ze wat te doen om die keuzes werkelijkheid te laten worden;
  • werd duidelijk waar ze tegenaan lopen als ze deze keuze maken;
  • wat de keuze op organisatieniveau betekent.

Het spel bleek een goed middel om op een andere manier het gesprek te voeren en tot inzichten te komen. Met duidelijke actiethema's op de regio-agenda als resultaat. De deelnemers gunnen het andere collega's dan ook van harte om dit spel te spelen. Een mooier compliment kun je toch niet krijgen?

We willen Bram Roggeveen en Ewout Langenbarg van Goudvisie bedanken voor de prettige samenwerking en het mooie spel. Dank ook aan de deelnemende bestuurders voor hun tijd en serieuze inzet: Sven de Langen, Paul van Gennip, Jurjen Sponselee, Patricia Vermeulen, Corrie van Randwijk, Rosaly van den Assem, Mark van Driest, Anne van Riet, Wouter van Zegveld en Frank van Loon.

Wij denken na over het vervolg voor de regio en hoe we het spel verder kunnen inzetten. Heb je vragen en/of opmerkingen? Laat het weten aan Linde van Balen en/of Anne Kempe.

Klik hier om de trailer te bekijken.

Werken in de zorg 4 [al aangekocht!]

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.