Instroom en onderwijs

Instroom en onderwijs

Onderwijs en arbeidsmarkt zijn nauw met elkaar verbonden, ook in de WGV ZHZ. Nieuwe instroom van mensen die het zorgvak willen leren is essentieel voor voldoende aanwas van zorgverleners op de arbeidsmarkt zorg. Naast dat we betrokken zijn bij de opleidingen van de ROC’s en hbo’s in de regio, zoeken we samen met de werkgevers ook voortdurend naar nieuwe mogelijkheden om geïnteresseerden in te laten stromen in de sector. Sommige mensen hebben daarbij net dat beetje extra nodig. Denk aan statushouders of mensen die al een tijdje in de bijstand zitten. De WGV ZHZ zet zich er met diverse middelen en activiteiten voor in dat de mensen die in de zorg willen werken, daar ook op de juiste manier naartoe begeleid worden.

Toolbox gastlessen

Vanwege de huidige tekorten in zorg en welzijn is het belangrijk om het werken in deze sector te promoten bij jongeren. Daarom stimuleert de WGV ZHZ haar leden om gastlessen te geven op de middelbare scholen in de regio en helpt hen bij het organiseren hiervan.

Instroom statushouders

Een mooi staaltje samenwerking in de regio! Op dinsdag 13 maart 2018 hebben 12 partnersen samenwerkingsconvenant ondertekend. Doel van dit convenant is om minimaal 24 statushouders uit de Drechtsteden te laten starten met een BBL opleiding mbo-niveau 2 of 3 in de ouderen- of gehandicaptenzorg.

Instroom vanuit de sociale dienst

De WGV ZHZ zet zich in om regionaal zoveel mogelijk mensen aan een baan in de zorg te helpen. In 2018 heeft hiervoor een mooie samenwerking met de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) plaatsgevonden. De WGV ZHZ en SDD bedachten een werkwijze om mensen vanuit de sociale dienst een kans te geven om een diploma voor helpende in de zorg te behalen.

Subsidie SectorplanPlus

De huidige én toekomstige situatie op de arbeidsmarkt vraagt om een extra impuls. Het ministerie van VWS onderschrijft dit belang en ondersteunt werkgevers via de subsidie SectorplanPlus.

PR op middelbare scholen

De sector zorg en welzijn kampt al jaren met tekorten en dit lijkt de komende jaren niet te veranderen. Daarom is het belangrijk om het werken in deze sector te promoten bij jongeren. 

Lespakket 'Aan JOU hebben we wat'

Met zorg en welzijn kun je alle kanten uit. Of je nou sociaal, technisch, sportief of creatief bent, in deze sector vind je bij elke interesse een passende baan. Om jongeren te informeren, inspireren en interesseren voor zorg en welzijn is het landelijk lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ ontwikkeld.

IK ZORG campagne

Op 1 november 2018 is de overheid de publiekscampagne IK ZORG gestart. De campagne is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en branche-, beroeps-, werknemers- en werkgeversorganisaties in de sector Zorg & Welzijn. 

Contactpunt zorg

Waar kunnen geïnteresseerden terecht als ze vragen hebben over de sector, benodigde diploma’s, beschikbare leerwerkplekken of vacatures? Dan kunnen ze contact opnemen met het contactpunt Zorg en Welzijn.

Oriëntatiebaan

Een middel om mensen kennis te laten maken met de VVT-sector zijn de oriëntetatiebanen. Dit is een speciale regeling in de cao VVT 2018-2019. De VVT-organisaties in de regio maken gebruik van dit instrument om mensen kennis te laten maken met de sector.

Week van zorg en welzijn

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn openen meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Neem een kijkje bij het verzorgingshuis om de hoek of in een operatiekamer in een groot ziekenhuis in de buurt. 

De gehandicaptenzorg in de regio op de kaart!

De gehandicaptenzorgorganisaties (GHZ-organisaties) in de regio hebben hun krachten gebundeld. Graag laten ze met elkaar zien hoe mooi het is om in de gehandicaptenzorg te werken. 

Sterk in je werk loopbaancoaching

Sterk in je werk is er voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. Maar ook voor iedereen die in zorg en welzijn werkt en nadenkt over een volgende stap in zijn of haar loopbaan.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Nieuws

30-08-2019 - Een nieuwe stap na 30 jaar

27-08-2019 - Medewerkers op de eerste plaats met Stap op één

13-08-2019 - Gezocht: jonge ambassadeurs van de zorg

Meer nieuws...

Agenda

16-09-2019
Inspiratiesessie netwerk Vitaal en Veerkrachtig

16-09-2019
Week van de loopbaan - 16 t/m 20 september

19-09-2019, 09:00 - 11:00
Opleidersnetwerk

Meer agenda...

Overzicht van onze laatste 5 nieuwsbrieven:

Nieuwsflits-juli-2019

Nieuwsflits-mei-2019

Nieuwsflits-april-2019

Nieuwsflits-maart-2019-Week-van-Zorg-en-Welzijn-special

Nieuwsflits-februari-2019

Meer nieuwsbrieven...

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid

Mail ons of neem rechtstreeks contact met onze collega's op.

sitemap