11 juni 2024
13:00 - 16:30
Rotterdam

Het ministerie van VWS nodigt je uit voor de bijeenkomst 'agressie in zorg & welzijn en het doen van aangifte' op 11 juni 2024 van 13.00-16.30 uur in Rotterdam.

Agressie in zorg & welzijn: niet acceptabel!

Agressie tegen medewerkers in zorg en welzijn komt helaas regelmatig voor. Zowel patiënten als cliënten en hun naasten vertonen steeds vaker agressief gedrag. Werkgevers hebben een belangrijke rol waar het gaat om preventie en het gesprek over de normstelling. Maar ook bij het doen van aangifte. Er wordt weinig aangifte gedaan, terwijl dat juist een krachtig signaal afgeeft: agressie hoort er niet bij. Een belangrijk signaal, zowel voor de dader als voor medewerker(s).

Doelgroep en programma

De bijeenkomst is bedoeld voor functionarissen uit zorg- en welzijnsorganisaties die zich bezighouden met agressie tegen hun medewerkers en/of het aangiftebeleid van hun organisaties. Tijdens de bijeenkomst krijg je van experts van politie en OM informatie en handvatten over het doen van aangifte als medewerkers te maken krijgen met agressie. Verder vertellen de relatiemanager justitiële keten en een clustermanager van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR) over de manier waarop ze bij JBRR omgaan met veilig werken, agressie, grensoverschrijdend gedrag en aangifte. De bijeenkomst sluit af met een dialoog over vragen zoals ‘wanneer doe je wel of geen aangifte?’ en ‘wat heb je als werkgever nodig om aangifte te doen?’. Na afloop staat een hapje en drankje klaar en kan nagepraat worden.

Geïnteresseerd?

Klik op de button rechtsboven om je aan te melden of maak je interesse kenbaar voor een bijeenkomst in een andere regio. Je ontvangt dan meer informatie en updates via de mail.

werken in de zorg 5

Werken in de zorg?

Op onze vacature website staat een overzicht van alle zorgvacatures binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Ook alle informatie over werken en leren in de zorg is daar te vinden.