corona

Corona

Hier vind je alles over de activiteiten van de WGZ ZHZ. In de zijbalk vind je alle relevante informatie voor werkgevers in de zorg rondom de corona crisis.

09-08-2021 - Afbouw crisisorganisatie Extra handen voor de zorg

De werkzaamheden van Extra handen voor de zorg worden afgebouwd. Vanaf donderdag 12 augustus is het niet langer mogelijk om aanvragen voor Extra handen voor de zorg in te dienen. Ook sluit die dag de inschrijving voor zorgmedewerkers. 

02-03-2021 - Subsidieregeling coronabanen beschikbaar!

Een coronabaan is een tijdelijke ondersteunende corona-gerelateerde functie bij een zorgaanbieder. Eerder kon je op onze site al lezen dat er subsidie beschikbaar is voor coronabanen. Inmiddels is de regeling die bij deze subsidie hoort gepubliceerd.

22-02-2021 - Zorgstudenten opgeroepen om te helpen in de zorg

Studenten die een zorg of welzijn opleiding volgen, kunnen nu betaalde werkervaring opdoen en de zorg vooruit helpen in de coronacrisis.

 

26-01-2021 - Coronabanen!

Het einde van de coronacrisis is nog niet in zicht. De druk op zorgmedewerkers blijft ongekend hoog. Om de zorg te ontlasten maakt de overheid bijna 5.000 fulltime coronabanen mogelijk door introductie van de subsitieregeling 'Coronabanen in de Zorg'. Bij parttime inzet zijn zelfs meer banen te realiseren

18-12-2020 - Aanvragen Extra Handen

Door de coronacrisis staat de continuïteit van zorg onder druk. Uitval van zorgmedewerkers is daardoor ongekend hoog. Dit kan ertoe leiden dat in je organisatie extra handen nodig zijn. In de regio is een database aanwezig met mensen die zich beschikbaar stellen om bij te springen in de zorg. 

17-12-2020 - Vodcast serie 'Anders kijken, anders doen'

Benieuwd naar ervaringen van collega's in de zorg met de inzet van Extra Handen? In een aantal korte filmpjes vertellen verschillende functionarissen van verschillende zorgorganisaties over hun ervaringen met Extra Handen. Het bekijken waard!

04-05-2020 - GHZ: ‘In onze sector bestaat het begrip afstand niet’

De STER bood onlangs brancheorganisaties in Nederland de kans om zonder kosten een eigen commercial te laten uitzenden. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) reageerde meteen. 

16-04-2020 - Nieuwsbrief april 2020, corona special

Afgelopen maand hebben wij onze activiteiten, in overeenstemming met het ministerie van VWS en alle belanghebbenden uit de regio, aangepast op wat er nodig is in deze periode. In deze nieuwsbrief laten wij je zien wat deze activiteiten zijn en waarvoor je bij ons terecht kan de komende periode.

08-04-2020 - Nieuwe landelijke cijfers extrahandenvoordezorg.nl

Nieuwe cijfers rondom het initiatief extrahandenvoordezorg.nl van 2 april jl. zijn bekend. Bekijk onze samenvatting.

31-03-2020 - Vergoeding voor inwerkkosten van zorgprofessionals die helpen in de corona crisis

Veel (zorg)professionals bieden zich op dit moment aan om in de gezondheidszorg bij te springen en te helpen de gevolgen van de corona crisis op te vangen. Via het landelijke initiatief extrahandenvoordezorg.nl hebben zich landelijk inmiddels ruim 20.000 mensen aangemeld!

26-03-2020 - Eerste cijfers extrahandenvoordezorg.nl

De eerste, voorzichtige cijfers rondom het nieuwe initiatief extrahandenvoordezorg.nl zijn bekend. Bekijk de samenvatting.

19-03-2020 - Corona crisis: vraag & aanbod extra zorgpersoneel bij elkaar gebracht

CoronaRegionaal contactpunt zorg Zuid-Holland Zuid slaat handen ineen met ActiZ, BOZ organisaties, NVZ, NU'91, Regio Plus, ROAZ, V&VN en het ministerie van VWS.

19-03-2020 - Nieuwsbrief maart, corona special

In korte tijd zijn er in het hele land initiatieven ontstaan van mensen die tijdens de coronacrisis willen helpen in de zorg.

Corona crisis: contactpunt zorg

Door de huidige corona crisis wordt er een groot beroep gedaan op alle medewerkers in de zorg.  Op dit moment krijgen wij veel vragen van mensen die willen helpen in de zorg. Fantastisch om te merken dat zoveel mensen graag een bijdrage leveren in deze situatie! Lees meer...

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

https://www.zorgenwelzijnzhz.nl/19-03-2020-coronacrisisvraagaanbodextrazorgpersoneelbijelkaargebracht

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

agenda

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemapWerkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn