Arbeidsmarktonderzoek

Arbeidsmarktonderzoek

De WGV ZHZ houdt zich gedurende het jaar bezig met verschillende onderzoeken over de regionale arbeidsmarkt. Deze onderzoeken richten zich op alle facetten van de arbeidsmarkt: instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Een groot deel van de onderzoeken zijn gericht op de gehele regio en openbaar beschikbaar. Daarnaast verrichten we benchmarkonderzoek dat alleen met de betreffende organisatie gedeeld wordt.

De arbeidsmarktonderzoeker van de WGV is ook aangesloten op het landelijke netwerk van arbeidsmarktonderzoekers in Zorg en Welzijn. Via dit netwerk blijven we goed op de hoogte van o.a. de ontwikkelingen bij het landelijke onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW).

Arbeidsmarkt in beeld

Op het dashboard van Arbeidsmarkt in Beeld vindt u actuele arbeidsmarktinformatie over de regio Zuid-Holland Zuid. Naast cijfermatige informatie vind u er ook regelmatige nieuwe artikelen over de arbeidsmarkt. Deze combinatie van cijfers en duiding kan organisaties ondersteunen bij de eigen Strategische Personeelsplanning.

Facts & Figures

Een keer per jaar brengt de WGV een rapportage over de regionale arbeidsmarkt uit. In deze facts en figures treft u informatie over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in ZHZ. 

Strategische personeelsplanning

Als WGV zien we het belang van Strategische Personeelsplanning (SPP). Zowel voor de individuele organisaties als voor de regio is het belangrijk om vooruit te kijken en te anticiperen op de toekomstige arbeidsmarkt. De WGV draagt op verschillende manieren bij aan SPP in de regio.

Uitstroomonderzoek

In samenwerking met 12 andere regionale werkgeversverenigingen en onderzoeksbureau Presearch heeft de WGV een nieuw, doorlopend uitstroomonderzoek ontwikkeld. In tijden van arbeidsmarkttekorten is het extra belangrijk om goede medewerkers te behouden.

Nieuws

21-03-2019 - Nieuwsflits Week van Zorg en Welzijn 2019

18-03-2019 - UWV factsheet Zorg

26-02-2019 - Matchevent Zorg en Welzijn - dinsdag 12 maart

Agenda

26-03-2019
Algemene ledenvergadering

08-05-2019, 16:00 - 18:00
Leerwerkmarkt

23-05-2019
Baas Over Je Eigen Toekomst (BOJET) MBO job event

Meer agenda...

Overzicht van onze laatste 5 nieuwsbrieven:

Nieuwsflits-maart-2019-Week-van-Zorg-en-Welzijn-special

Nieuwsflits-februari-2019

Nieuwsflits-december-2018

Nieuwsflits-november-2018

Nieuwsflits-september-2018

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter