Arbeidsmarktonderzoek

Arbeidsmarktonderzoek

De WGV ZHZ houdt zich gedurende het jaar bezig met verschillende onderzoeken over de regionale arbeidsmarkt. Deze onderzoeken richten zich op alle facetten van de arbeidsmarkt: instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Een groot deel van de onderzoeken zijn gericht op de gehele regio en openbaar beschikbaar. Daarnaast verrichten we benchmarkonderzoek dat alleen met de betreffende organisatie gedeeld wordt.

De arbeidsmarktonderzoeker van de WGV ZHZ is ook aangesloten op het landelijke netwerk van arbeidsmarktonderzoekers in Zorg en Welzijn. Via dit netwerk blijven we goed op de hoogte van o.a. de ontwikkelingen bij het landelijke onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW).

Programma innovatie

In samenwerking met Bureau Wisselstroom is de regio actief aan de slag om het innovatief vermogen van organisaties te vergrote. Met het doel dat organisaties beter toegerust worden om innovatief vermogen bij medewerkers te stimuleren. WGV ZHZ voert de projectleiding van dit programma.

30-08-2021 - Prognoses arbeidsmarkt zorg en welzijn Zuid-Holland Zuid

De arbeidsmarkt in zorg en welzijn staat onder druk. Personeelstekorten lopen op. De vraag blijft groter dan het aanbod. Wat staat de regio Zuid-Holland Zuid te wachten?  Lees het in de publicatie met de prognoses voor onze regio. 

Uitstroomonderzoek

Waarom verlaten zorgprofessionals een organisatie of de sector? Investeren in behoud is een stap in de goede richting om het personeelstekort te beperken. Met meer inzicht kun je als organisatie gerichter inzetten op het ongewenste verloop van zorg- en welzijnsmedewerkers.

Arbeidsmarkt in beeld

Op het dashboard van Arbeidsmarkt in Beeld vindt u actuele arbeidsmarktinformatie over de regio Zuid-Holland Zuid. Naast cijfermatige informatie vind u er ook regelmatige nieuwe artikelen over de arbeidsmarkt. Deze combinatie van cijfers en duiding kan organisaties ondersteunen bij de eigen Strategische Personeelsplanning.

Facts & Figures

Net als in voorgaande jaren, brengt de WGV weer een rapportage uit over de regionale arbeidsmarkt. In deze Facts en Figures vind je informatie over huidige en toekomstige ontwikkelingen in ZHZ.

Strategische personeelsplanning

Als werkgeversvereniging zien we het belang van Strategische Personeelsplanning (SPP). Zowel voor de individuele organisaties als voor de regio is het belangrijk om vooruit te kijken en te anticiperen op de toekomstige arbeidsmarkt. De WGV ZHZ draagt op verschillende manieren bij aan SPP in de regio.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Nieuws

19-05-2022 - Factsheet prognoses en scenario's Zorg en Welzijn (2022)

02-05-2022 - Save the date: startbijeenkomst datagedreven werken in zorg en welzijn

02-05-2022 - Start lerend netwerk SPP in ZHZ

Meer nieuws...

Agenda

16-06-2022, 09:30 - 13:00
Netwerkoverleg

21-06-2022, 15:00 - 17:00
Startbijeenkomst datagedreven werken in zorg en welzijn

Meer agenda...

Overzicht van onze laatste 5 nieuwsbrieven:

22-12-2021 - Halfjaarverslag tweede helft 2021

03-12-2021 - Publicatie Instroom en Opleiden - november 2021

18-11-2021 - Nieuwsbrief november 2021

13-10-2021 - Nieuwsbrief oktober 2021

14-07-2021 - Halfjaarverslag eerste helft 2021

Meer nieuwsbrieven...

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

agenda

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemapWerkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn