Actueel

Op deze pagina vind je onze nieuwsberichten, agenda en verzonden nieuwsbrieven.

Inschrijven

Wil je altijd op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Geef je e-mailadres door via info@zorgenwelzijnzhz.nl en je ontvangt voortaan onze nieuwsbrieven in je mailbox.

Vernieuwend Werken in de Zorg

Zorgprofessional én leidinggevende gaan samen aan de slag voor een toekomstbestendige zorg; samen van “Idea” naar “I do”!

Nú inschrijven voor de nieuwe opleidingssubsidie SectorplanPlus 2022-2023

Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunnen werkgevers in zorg & welzijn zich inschrijven voor SectorplanPlus 2022-2023. De deadline is zondag 21 augustus 2022. Kortom, haast geboden!

Landelijk project Samen datagedreven werken in zorg en welzijn - 18 juli 2022

Data beter gebruiken om zorg en welzijn slimmer en efficiënter in te richten, dat willen we. Om organisaties hierin te ondersteunen en te helpen versnellen, is het landelijk project ‘Samen datagedreven werken in zorg en welzijn’ geïnitieerd door een aantal werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn en kennisorganisaties. 

Special WGV Zorg en Welzijn ZHZ | Nieuw: inzet Zorgtalent met mbo-certificaat - 5 juli 2022

Door de veranderende arbeidsmarkt valt de noodzaak voor flexibel opleiden niet meer weg te denken in de sector zorg en welzijn. Onder flexibel opleiden verstaan we erkende opleidingen die bestaan uit onderdelen van een volledige mbo-opleiding. Hierdoor zijn (nieuwe) medewerkers sneller inzetbaar. Lees er meer over in onze Special. 

Inzet zorgtalenten in Zuid-Holland Zuid

Verschillende zorgorganisaties en onderwijsinstellingen hebben in de afgelopen maanden nagedacht over de vraag hoe we als regio zorg kunnen blijven verlenen binnen de veranderende arbeidsmarkt. Dit heeft geresulteerd in een stapsgewijze aanpak om nieuwe zorgtalenten op te leiden die niet het gehele diploma behalen maar delen hiervan. Mbo-certificaten of leereenheden genoemd. 

Nieuwsbrief WGV Zorg en Welzijn ZHZ - 30 juni 2022

We durven niet altijd open en eerlijk te zijn en houden soms zaken achter omdat we ons ervoor schamen. In die schaamte schuilt ook een verlangen over wie je wilt zijn. Hierover zijn P&O en opleiders met elkaar in dialoog gegaan na de lezing van Prof. Dr. Aukje Nauta gebaseerd op haar recent geschreven boek ‘Nooit meer doen alsof’.

Nooit meer doen alsof

Tijdens de bijeenkomsten van het netwerk P&O en opleiders en de ledenbijeenkomst (ALV) met bestuurders heeft Prof. Dr. Aukje Nauta een lezing gegeven over schaamte en wat het doet in organisaties.

Jaarcongres HRM in de Zorg op 20 september

Al 16 jaar hét jaarcongres voor & door HR-, bestuur/directie, zorg- en lijnmanagers werkzaam in de care en cure. Je bent in één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid, de toekomst van HRM in de zorg en wat dit betekent voor jou.

Maak je organisatie strategisch sterk

Wil jij als HR- en/of opleidingsfunctionaris jouw organisatie toekomstbestendig maken en jouw actie- en realisatiekracht hierin (verder) vergroten? Meld je dan aan voor het vervolgprogramma van Strategisch Sterk onder begeleiding van Moon HRM! Er zijn nog 3 plekken beschikbaar.

Vervolg opleidingssubsidie SectorplanPlus

In augustus loopt de huidige subsidie SectorplanPlus af. Bij het ministerie van VWS is een aanvraag ingediend voor een extra subsidiejaar 2022-2023. Zodra de subsidie is toegekend, informeren wij je over de aanvraagperiode en het programma van eisen.

Subsidieregeling Behoud langdurig zieke zorgwerknemers

De subsidieregeling Behoud langdurig zieke zorgwerknemers biedt tijdelijke ondersteuning aan werkgevers in de sector zorg en welzijn om langdurig zieke zorgprofessionals te behouden voor de zorg.

Subsidie Coronabanen in de zorg (COZO) binnenkort weer opengesteld

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg (COZO) opnieuw op. Naar verwachting worden de nieuwe subsidieregels eind juni gepubliceerd. Vanaf dan kunnen zorgorganisaties weer aanspraak maken op COZO voor 2022.

Subsidieregeling Praktijkleren in de derde leerweg

Verzorg je een praktijk- of werkleerplaats voor een werkzoekende of een werkende die werkloos dreigt te worden? Mogelijk kun je hiervoor de subsidie “Praktijkleren in de derde leerweg” benutten. Per 1 juni is een nieuwe aanvraagperiode geopend!  

07-06-2022 - Special WGV Zorg en Welzijn ZHZ

Wardy Doosje, bestuurder WGV Zorg+Welzijn ZHZ vertelt in deze vernieuwde nieuwsbrief over zijn eerste 100 dagen als bestuurder en dat onze werkgeversvereniging doorgaat in een 'nieuw' jasje. 

03-06-2022 - Programma bijeenkomst 'Samen datagedreven werken in zorg en welzijn' bekend!

Samen data gebruiken om zorg en welzijn slimmer en efficiënter te maken. Dat is de toekomst. Om dit te versnellen is het landelijke project Samen datagedreven werken in zorg en welzijn geïnitieerd door acht werkgeversorganisaties en kennisorganisaties*. 

19-05-2022 - Factsheet prognoses en scenario's Zorg en Welzijn (2022)

Hoe ziet de arbeidsmarkt van de toekomst eruit voor zorg en welzijn in Zuid-Holland Zuid? En (hoe) kunnen we de tekorten verminderen? In de factsheet prognoses gingen we in op de prognoses van de arbeidsmarkt voor de komende 10 jaar.

02-05-2022 - Save the date: startbijeenkomst datagedreven werken in zorg en welzijn

Samen data gebruiken om zorg slimmer en efficiënter te kunnen bieden. Dát is de toekomst! Om hier meer en beter gebruik van te maken, is het project 'Datagedreven werken in zorg en welzijn' opgezet. 

02-05-2022 - Start lerend netwerk SPP in ZHZ

Samen met PFZW organiseren wij in mei 2022 een programma rondom strategische personeelsplanning en datagedreven HR. Hoe gebruik je HR-data om te komen tot inzichten en aanbevelingen voor het HR-beleid in jouw organisatie? En hoe creëer je vervolgens een verandering om dat beleid in de praktijk te brengen? 

07-04-2022 - Netwerkbijeenkomst disruptieve innovatie | 10 mei

Op 10 mei organiseren we de netwerkbijeenkomst disruptieve innovatie. Neem als koppel vanuit de eigen organisatie deel aan de netwerkbijeenkomst: MT-lid & innovatiemanager/projectleider/portefeuillehouder innovatie!

Ontdekdezorg week 14-19 maart

Van 14 t/m 19 maart 2022 vindt alweer de tiende editie van de 'Ontdekdezorg week' plaats. Deze landelijke campagneweek heeft als focus om potentiële zij-instromers en herintreders te informeren en enthousiasmeren voor leren en werken in zorg en welzijn.

 

Selecteer uw doelgroep:

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Nieuws

Vernieuwend Werken in de Zorg

Nú inschrijven voor de nieuwe opleidingssubsidie SectorplanPlus 2022-2023

Landelijk project Samen datagedreven werken in zorg en welzijn - 18 juli 2022

Meer nieuws...

Agenda

20-09-2022, 09:00 - 17:30
Jaarcongres HRM in de zorg

Meer agenda...

Overzicht van onze laatste 5 nieuwsbrieven:

Nú inschrijven voor de nieuwe opleidingssubsidie SectorplanPlus 2022-2023

Special WGV Zorg en Welzijn ZHZ | Nieuw: inzet Zorgtalent met mbo-certificaat - 5 juli 2022

Nieuwsbrief WGV Zorg en Welzijn ZHZ - 30 juni 2022

07-06-2022 - Special WGV Zorg en Welzijn ZHZ

22-12-2021 - Halfjaarverslag tweede helft 2021

Meer nieuwsbrieven...

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

agenda

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemapWerkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn