Actueel

02-12-2019 - STEM OP ONS: VPRO Tegenlicht - Koplopers in het thema Matchmakers in Migratie

VPRO tegenlicht organiseert een verkiezing waarin zij op zoek zijn naar pioniers. Koplopers in het thema Matchmakers in Migratie, ondernemers die het talent van statushouders inzetten om de grote vraag naar arbeidskrachten te vervullen.

Calibris Advies is pionier op dit vlak en heeft zich aangemeld met het instroomtraject voor statushouders in de zorg in Drechtsteden. Dit omdat het een mooi samenwerkingsverband is en we trots mogen zijn op de resultaten. Geïnitieerd door de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid, in samenwerking met in totaal 12 partijen, heeft de aanpak tot mooie uitkomsten geleid!  

Het project

Het project instroomtraject voor statushouders in de zorg in Drechtsteden heeft als doel de maatschappelijke participatie van statushouders te vergroten en daarmee tevens een bijdrage te leveren aan het bestrijden van personele tekorten in de zorg. 

Zorgorganisaties hebben stageplaatsen aangeboden en vastgelegd aan het einde van het traject 24 betaalde opleidingsplaatsen beschikbaar te stellen op mbo-niveau 2 en 3. Alle partijen, waaronder Calibris Advies en de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid, hebben meegewerkt en meebetaald om intensieve begeleiding door een persoonlijke coach mogelijk te maken. Met elkaar hebben we ervoor gezorgd dat alle statushouders in dit traject, ook degenen die na de oriëntatiefase niet voor de zorg hebben gekozen, begeleid werden naar werk of een opleiding. Het uiteindelijke resultaat is dat van de 37 deelnemers 70% naar werk en/of een opleiding is begeleid, 50% van de deelnemers werkt inmiddels bij een van de zorginstellingen en/of volgt een opleiding in de zorg. 

De samenwerking tussen de 12 betrokken partijen bij dit project is uniek en de basis voor het succes! Lees hier meer over het hele project!

Stemmen

Bent u het met ons eens dat dit project het verdient om in het zonnetje gezet te worden tijdens de pioniersverkiezing? Dan kunt u op ons stemmen! Dat doet u door via deze link vpro.nl/pioniers op onze nominatie te klikken (Anne Marie Bas, Arris van Domselaar, Lydia van Baak & Joke Fröberg). Stemmen kan tot en met 9 december.  En op woensdagavond 11 december wordt de uitslag bekend gemaakt en weten we op welke pionier het meest gestemd is.

Terug
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Stem op ons!

Natuurlijk verdient dit project het om in het zonnetje gezet te worden tijdens de pioniersverkiezing! Stemmen kan via deze link vpro.nl/pioniers op onze nominatie te klikken (Anne Marie Bas, Arris van Domselaar, Lydia van Baak & Joke Fröberg). 

Resultaten van het project

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid

Mail ons of neem rechtstreeks contact met onze collega's op.

sitemap