VACATURE

Vacature: Strategisch adviseur personeelsbeleid zorg (32-26 uur p/w)

Met voldoende en goed geschoold personeel krijgen we meer grip op de zorg. Het belangrijkste daarbij? Goed anticiperen op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Als strategisch adviseur bij Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid sta jij op dit gebied de aangesloten zorginstellingen met raad en daad bij. Zo creëren we samen de juiste balans tussen vraag en aanbod van zorgmedewerkers in de regio’s Dordrecht, Gorinchem en Hoeksche Waard.

Waar jij je voor inzet

Wat beweegt zorgmedewerkers in onze regio om te switchen van baan? Werken verpleegkundigen in de regio Zuid-Holland Zuid liever op basis van een vast of flexcontract? Welke gevolgen hebben de wijzigingen in het pensioenstelsel voor werkgevers en werknemers in de zorgsector? Jij vertaalt publicaties en beleidsrapportages over dit soort vraagstukken naar aantrekkelijke en leesbare artikelen. Die deel je met onze leden, zodat zij hun personeelsbeleid hierop af kunnen stemmen.

We genereren ook data op basis van een landelijk onderzoeksmodel. Jij ontdekt in die cijfers interessante trends en kunt daaraan beleidsadviezen koppelen. Bijvoorbeeld over het inzetten op zij-instromers bij personeelswerving. Of het nut van het geven van voorlichting over de zorgsector op middelbare scholen. Binnen de gestelde kaders heb je de vrijheid om zelf te bepalen op welke onderwerpen jij je richt. Uiteraard weten de projectleiders uit je eigen team jou ook te vinden voor vraagstukken over de arbeidsmarkt.

In jouw functie staat samenwerking centraal. Niet alleen met je collega’s en de zorgorganisaties uit de regio. Maar ook met ons netwerk van stakeholders, dat onder meer bestaat uit gemeenten, roc’s en het UWV. Je leidt bijeenkomsten en presentaties die hen helpen om meer inzicht te krijgen in de arbeidsmarkt en komt met passende projectideeën voor de regio. Een aantal uur per week besteed je aan een heel ander project: het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn. Hierin ben jij de aanjager en begeleider voor zorgorganisaties. Dat maakt jouw rol nóg veelzijdiger. En je maatschappelijke impact groter!

Wat wij te bieden hebben

 • Een salaris van minimaal € 2.622,- en maximaal € 4.162,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Een uitdagende informele werkomgeving met energieke en gedreven collega’s die oog hebben voor elkaar.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Meerdere keren per jaar gezellige teamuitjes.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een goede reiskostenvergoeding en pensioenvoorziening volgens de cao VVT FWG 55.
 • Een individueel keuzebudget, bijvoorbeeld om mee te doen aan een fietsplan of voor de aanschaf van een tablet.
 • 29 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband.
 • Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen door relevante trainingen en opleidingen.

Wie jij bent

Je hebt kennis van de mechanismen op de arbeidsmarkt voor zorg en welzijn en inzicht in de actuele ontwikkelingen en vraagstukken die er spelen. Actuele cijfers en beleidsrapportages kun je dan ook gemakkelijk duiden. En je verstaat de kunst om die informatie te vertalen naar aantrekkelijke publicaties, heldere presentaties en krachtige beleidsadviezen. Daarbij houd je altijd oog voor de belangen van onze samenwerkingspartners. Verder heb je:

 • minimaal hbo +-niveau, bijvoorbeeld in de richting HR, sociologie of gezondheidswetenschappen;
 • minimaal vijf jaar ervaring, bij voorkeur in de rol van (arbeidsmarkt)onderzoeker of beleidsadviseur;
 • bij voorkeur ervaring in een netwerkorganisatie en met projectmatig werken;
 • bij voorkeur kennis van de zorg- en welzijnssector, maar in elk geval de drive om voor een gezonde arbeidsmarkt in deze sector te zorgen.

Wie wij zijn

Als je zorg nodig hebt, moet je daar een beroep op kunnen doen. Dat is precies waar wij als regionale werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid voor staan. Samen met 30 zorg- en welzijnsorganisaties zetten we ons sinds 2010 in voor de versterking van de arbeidsmarkt in het gebied dat loopt van de regio Gorinchem, via de Drechtsteden tot de Hoeksche Waard. Zodat er voldoende en goed geschoold personeel is, nu én in de toekomst. En daar heeft iedereen baat bij.

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken. Dat doen we in de breedste zin van het woord. Zo voeren we onderzoeken uit naar de regionale arbeidsmarkt, jagen we diverse netwerken aan en helpen we onze leden bij de organisatie van evenementen en gastlessen op scholen.

Je komt terecht in een kleinschalig en hecht team dat uit een directeur-bestuurder, programmamanager, projectleiders, een communicatiemedewerker en een projectassistent bestaat. Vanuit ons kantoor in Dordrecht zetten we ons met enthousiasme in voor de zorg- en welzijnssector. Er heerst een informele sfeer en de lijnen zijn kort: we delen een ruimte en weten elkaar ook telefonisch en via WhatsApp goed te vinden. Eens per twee weken hebben we gezamenlijk overleg en bespreken we onder meer de koers van Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid en actuele ontwikkelingen. En in landelijke overleggen deel jij kennis met de adviseurs van de andere regionale werkgeversverenigingen.

Versterk jij ons team?

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet! Mail je motivatiebrief en cv vóór 12 augustus 2020 naar Lydia van Baak, directeur-bestuurder, via l.van.baak@zorgenwelzijnzhz.nl. Ook voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lydia via mail of 06 – 41 59 94 83.

Terug
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Nieuws

21-07-2020 - Handreikingen versterken mentale gezondheid (zorg)medewerkers

16-07-2020 - Halfjaarverslag eerste helft 2020

04-07-2020 - Jaarcongres 'HRM in de Zorg' op 22 september

Meer nieuws...

Agenda

19-09-2020
Week van de Loopbaan - 14 t/m 19 september

22-09-2020
P&O netwerk

29-09-2020, 09:00 - 11:00
Opleidersnetwerk

Meer agenda...

Overzicht van onze laatste 5 nieuwsbrieven:

16-07-2020 - Halfjaarverslag eerste helft 2020

26-06-2020 - Nieuwsbrief juni 2020

16-04-2020 - Nieuwsbrief april 2020, corona special

Nieuwsflits-corona-mrt-2020

Nieuwsflits-mrt-2020

Meer nieuwsbrieven...

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid

Mail ons of neem rechtstreeks contact met onze collega's op.

sitemap