VACATURE

Vacature: Programmamanager zorg en welzijn (32 - 36 uur p/w)

Grip krijgen op de zorg: een vraagstuk dat de gemoederen al jaren bezighoudt. Het antwoord? Voldoende en goed geschoold personeel. Als programmamanager bij Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid vertaal jij vanuit Dordrecht de kansen die je ziet naar effectieve projecten en initiatieven voor de regionale zorg- en welzijnssector. Zodat iedereen in de regio die zorg nodig heeft, die ook krijgt.

Waar jij je voor inzet

De Sterk in je werk week om professionals te behouden voor de zorgsector. Loopbaangesprekken voor medewerkers. Promotie op middelbare scholen om zorg en welzijn bij jongeren op de kaart te zetten. Voorbeelden van projecten die we bij de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid opzetten en uitvoeren om de regionale arbeidsmarkt te versterken. Waar onze projectleiders vooral op operationeel vlak actief zijn, ben jij als programmamanager dé linking pin die alle projecten en de samenhang daartussen overziet. Bij ons krijg je volop kansen om zelf invulling te geven aan jouw functie. Jouw hoofddoel? Borgen dat er voldoende, gekwalificeerde zorgverleners zijn om in te spelen op de zorgvraag in de regio. Hierbij richt jij je op projecten voor innovaties op de arbeidsmarkt, digitale vaardigheden van medewerkers en het boeien en binden van zorgpersoneel.

Als coach help je jouw collega’s om de projecten naar een hoger plan te tillen. Ook duik je in de uitkomsten die onze projecten opleveren en maak je de vertaalslag naar nieuwe initiatieven. Hiervoor werk je nauw samen met de aangesloten zorgorganisaties bij Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid, maar ook met relevante stakeholders uit jouw netwerk, zoals gemeenten, de Rijksoverheid, het UWV en het onderwijs. Zodat jij een goed beeld hebt van alle belangen die er spelen en precies weet wat passende projecten zijn in de regio. En dienen er zich nationale ontwikkelingen aan, zoals de corona-crisis, de discussie over inzet van zzp’ers of mogelijkheden voor zij-instromers in de zorg? Dan vertaal je de gevolgen daarvan naar ideeën voor de regio. Ook komt het voor dat we vanuit de overheid de vraag krijgen een project te starten. Aan jou de taak om te kijken hoe we zo’n initiatief onder de aandacht van onze leden brengen. Een baan met maatschappelijke impact? Reken maar!

Wat wij te bieden hebben

 • Een salaris van minimaal € 3.088,- en maximaal € 4.583,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Een uitdagende informele werkomgeving met energieke en gedreven collega’s die oog hebben voor elkaar.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Meerdere keren per jaar gezellige teamuitjes.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een goede reiskostenvergoeding en pensioenvoorziening volgens de cao VVT FWG 60.
 • Een individueel keuzebudget, bijvoorbeeld om mee te doen aan een fietsplan of voor de aanschaf van een tablet.
 • 29 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband.

Wie jij bent

Terugdringen van het personeelstekort in de zorg? Jij bruist van de ideeën om hier invulling aan te geven. Afwachten staat niet in jouw woordenboek. Jij ziet kansen om in actie te komen, waarbij je gebruik maakt van de kennis en kunde die er al is. Altijd draag je hierbij een ‘strategische bril’: jij hebt én houdt overzicht over alle activiteiten die er spelen. Ook zie je ontwikkelingen al van mijlenver aankomen, mede door het netwerk van relevante partners dat jij opbouwt en onderhoudt. Daarnaast begrijp je als geen ander dat bij een zorgorganisatie andere belangen kunnen spelen dan bij een onderwijsinstelling. Met jouw goede communicatieve vaardigheden weet je uiteindelijk toch de neuzen dezelfde kant op te krijgen, waarmee je de zorg- en welzijnssector écht verder helpt. Verder heb je:

 • Minimaal hbo +-niveau.
 • Minimaal vijf jaar ervaring in de rol van projectleider en/of adviseur.
 • Bij voorkeur ervaring in een netwerkorganisatie.
 • Bij voorkeur ervaring met programmamanagement.
 • Bij voorkeur kennis van de zorg- en welzijnssector, maar in elk geval de drive om voor een gezonde arbeidsmarkt in deze sector te zorgen.

Wie wij zijn

Als je zorg nodig hebt, moet je daar een beroep op kunnen doen. Dat is precies waar wij als regionale Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid voor staan. Samen met 29 zorg- en welzijnsorganisaties zetten we ons sinds 2010 in voor de versterking van de arbeidsmarkt in het gebied dat loopt van de regio Gorinchem, via de Drechtsteden tot de Hoeksche Waard. Zodat er voldoende en goed geschoold personeel is, nu én in de toekomst. En daar heeft iedereen baat bij.

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken. Dat doen we in de breedste zin van het woord. Zo voeren we onderzoeken uit naar de regionale arbeidsmarkt, jagen we diverse netwerken aan en helpen we onze leden bij de organisatie van evenementen en gastlessen op scholen.

Je komt terecht in een kleinschalig en hecht team dat uit een directeur-bestuurder, projectleiders, een communicatiemedewerker, een strategische beleidsadviseur en een project-assistent bestaat. Vanuit ons kantoor in Dordrecht zetten we ons met enthousiasme in voor de zorg- en welzijnssector. Er heerst een informele sfeer en de lijnen zijn kort: we delen een ruimte en weten elkaar ook telefonisch en via WhatsApp goed te vinden. Eens per twee weken hebben we gezamenlijk overleg en bespreken we onder meer de koers van Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid en actuele ontwikkelingen.

Versterk jij ons team?

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet! Mail je motivatiebrief en cv uiterlijk woensdag 10 juni 2020 naar Lydia van Baak, directeur-bestuurder, via l.van.baak@zorgenwelzijnzhz.nl. Ook voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lydia via mail of 06 – 41 59 94 83.

De eerste gespreksronde staat gepland voor dinsdagochtend 16 juni a.s. in Dordrecht.

Terug
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Nieuws

27 januari 2021 - Nieuwsbrief januari 2021

26-01-2021- Dag van het werkplezier in de zorg

26-01-2021 - Coronabanen!

Meer nieuws...

Agenda

04-03-2021, 09:00 - 10:30
Opleidersnetwerkoverleg

11-03-2021, 08:30 - 10:00
P&O netwerkoverleg

18-03-2021, 08:30 - 09:30
ROC overleg

Meer agenda...

Overzicht van onze laatste 5 nieuwsbrieven:

27 januari 2021 - Nieuwsbrief januari 2021

16-12-2020 - Halfjaarverslag tweede helft 2020

18-11-2020 - Nieuwsbrief november 2020

23-09-2020 - Nieuwsbrief september 2020

16-07-2020 - Halfjaarverslag eerste helft 2020

Meer nieuwsbrieven...

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemapWerkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter