Duurzame inzetbaarheid

Sterk in je werk week

Samen behoud stimuleren

In de RAAT hebben we als regio afgesproken om ons in te zetten om zoveel mogelijk professionals te behouden voor de zorgsector. Door te investeren in een aantrekkelijke werkomgeving en aantrekkelijk werkklimaat kan de uitstroom worden beperkt. Zorgmedewerkers laten merken dat ze gezien worden, plezier hebben in hun werk en regie houden in hun loopbaan draagt bij aan behoud. Dit past ook direct bij ‘goed werkgeverschap’: het bieden van een aantrekkelijke werkomgeving en leerklimaat.

Individuele organisaties, maar ook als regio zoeken we naar aanpakken om behoud te stimuleren. Daarom organiseerde WGV ZHZ van 18 t/m 22 november 2019 de eerste editie van de Sterk in je Werk week in de regio.

Wat houdt het precies in?
Iedere deelnemende organisatie organiseert minimaal één activiteit tijdens de Sterk in je werk week waar de eigen medewerkers én medewerkers van andere deelnemende organisaties aan deel kunnen nemen. De activiteiten kunnen zeer divers zijn, maar zijn gericht op het versterken van de medewerker.

Je kunt hierbij denken aan activiteiten rondom thema’s als:

  • In balans zijn en blijven
  • Mee-veranderen met het werk
  • Oriënteren en ontwikkelen

Sterk in je werk week 2020
I.v.m. de coronacrisis zal de Sterk in je werk week van 23 t/m 27 november 2020 in aangepaste vorm plaatsvinden. Juist nu de duurzame inzetbaarheid van zorgmedewerkers onder druk staat.

Het doel van de week blijft natuurlijk gewoon hetzelfde: behoud van professionals voor de zorgsector stimuleren.

Tijdens de Sterk in je werk week 2020 staan twee thema's centraal:

  • In balans zijn en blijven.
  • Oriënteren en ontwikkelen.

Wat verandert er?
Net als vorig jaar organiseert iedere deelnemende organisatie minimaal 1 activiteit en stelt deze open voor de eigen medewerkers. I.v.m. corona is het dit jaar niet verplicht de activiteit(en) ook open te stellen voor medewerkers van andere deelnemende organisaties.

Nieuw is ook dat WGV ZHZ tijdens de Sterk in je werk week 2020 een aantal inkoop activiteiten aanbiedt waar organisaties gebruik van kunnen maken c.q. die organisaties kunnen inkopen. Zodat met minimale inspanning, organisaties hun medewerkers toch een ontspannende, leuke en leerzame week kunnen bieden.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan de Sterk in je werk week 2020? Neem voor meer informatie contact op met Felie.

Terug
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Sterk in je werk week, jij doet toch ook mee?

Sterk in je werk week 2020 communicatiekit

Sfeerimpressie Sterk in je werk week 2019

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemapWerkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter