Instroom en opleiding

Ontdekdezorg week

Van 22 t/m 27 maart 2021 vindt de negende editie van de 'Ontdekdezorg week' (oude Week van Zorg en Welzijn) plaats. Ook komend jaar heeft de landelijke week als focus om potentiële zij-instromers en herintreders te informeren en enthousiasmeren voor leren en werken in zorg en welzijn. In verband met het coronavirus zal de Ontdekdezorg week 2021 volledig online plaatsvinden.

Wat kun je verwachten?

Geïntereseerden komen dit jaar niet fysiek langs bij zorgorganisaties, maar kunnen via een landelijk online platform kennismaken met zorgorganisaties in het land. Door middel van landelijke webinars en diverse praktische informatie krijgen potentiële zij-instromers en herintreders informatie over leren en werken in de sector. Ook kunnen geïnteresseerden rondkijken op de digitale Ontdekdezorg markt waar zorgorganisaties zich kunnen presenteren met behulp van bijvoorbeeld een korte video, link naar de website en een beschrijving van de zorgorganisatie. Door middel van de kalender en de contactfunctie is het ook mogelijk voor geïnteresseerden om rechtstreeks contact op te nemen met zorgorganisaties om een afspraak in te plannen. Daarnaast kunnen zorgorganisaties ook online kennismakingsmomenten organiseren, zoals bijvoorbeeld een live Q&A.

Opvolging

Onze ambitie is om tijdens, maar nadrukkelijk ook ná de Ontdekdezorg week, het proces en het handelingsperspectief voor geïnteresseerden goed organiseren. De insteek is dat geïnteresseerden zich tijdens de digitale Ontdekdezorg week kunnen oriënteren, maar ook vervolgafspraken kunnen maken om zorgorganisaties beter te leren kennen. Bijvoorbeeld door op een later moment een kijkje te nemen op één van de locaties, of door een (digitaal) gesprek te hebben met een recruiter.

Terugblik Ontdekdezorg week 2020

Van 16 t/m 21 maart 2020 zou de Ontdekdezorg week landelijk plaatsvinden. Door de uitbraak van het coronavirus in Nederland werd de week gecanceld, maar juist in tijden van crisis kunnen we extra mensen in de zorg goed gebruiken! Daarom heeft WGV ZHZ het digitale event toch door laten gaan. Op deze manier kan iedereen vanuit zijn eigen locatie en op zijn eigen tijd ontdekken of leren en werken in zorg en welzijn wat voor hem of haar is. Rondom de week zijn er drie podcasts uitgekomen met de verhalen van een zij-instromer, loopbaancoach en een zorgprofessional. Ieder vertelt vanuit eigen perspectief waarom werken in de zorg zo mooi is en wat werken in de zorg voor hun betekent. Vervolgens gaven de geïnterviewden uit de podcast in het live Ontdekdezorg Q&A op 19 maart antwoord op alle vragen en overpeinzingen. Bekijk hier de podcasts en het webinar van Ontdekdezorg week 2020 terug.

Landelijke samenwerking

De Ontdekdezorg week wordt georganiseerd door de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn die samenwerken in Stichting RegioPlus. Met als doel om het imago van de sector zorg en welzijn te verbeteren en jong en oud, maar specifiek om de doelgroep zij-instromers en herintreders te motiveren om te kiezen voor een baan en/of opleiding in de zorgsector.

Heb je vragen of interesse in deelname aan de Ontdekdezorg week 2021? Neem dan contact op met Hanneke.

Terug
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Ontdekdezorg week 2021

Ontdekdezorg week 2020

Week van Zorg en Welzijn 2019

 

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

agenda

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemapWerkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter