Instroom en opleiding

Ontdekdezorg week

In maart 2020 zou de ontdekdezorg week landelijk plaatsvinden. Door de uitbraak van corona in Nerland is de week gecanceld, maar juist nu kunnen we extra mensen in de zorg goed gebruiken! Daarom hebben wij ons digitale event toch door laten gaan. Iedereen kan op zijn eigen plaats en tijd ontdekken of leren en werken in zorg en welzijn wat voor hem of haar is. Rondom de week zijn er 3 podcast uitgekomen met de verhalen van een zij-instromer, loopbaancoach en een zorgprofessional. Iedereen vertelt vanuit eigen perspectief waarom werken in de zorg zo mooi is en wat werken in de zorg voor hun betekent. Vervolgens gaven de geïnterviewden uit de podcast in het live Ontdekdezorg Q&A op 19 maart antwoord op alle vragen en overpeinzingen. Lees hier alles over de aangepaste ontdekdezorg week 2020.

10-01-2020 Ontdekdezorg week

De Week van Zorg en Welzijn wordt 'Ontdekdezorg week'. Deze vindt plaats van 16 t/m 21 maart 2020. Ook komend jaar heeft de landelijke week als focus om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren in een baan in zorg en welzijn. De week wordt in een compleet nieuw jasje gestoken: meer in lijn met de Ik Zorg campagne, maar toch met een eigen gezicht.

Medewerkers als ambassadeurs

We gaan inzetten op zorg- en welzijnsprofessionals als trotse ambassadeurs. Met ruim 1,2 miljoen medewerkers is werken in zorg en welzijn breed vertegenwoordigd in de samenleving. Zij zijn de perfecte ambassadeurs of zelfs scouts in de zoektocht naar nieuwe zorg- en welzijnsmedewerkers. Het enorme netwerk dat al deze medewerkers samen hebben, zetten we graag in!

Momenteel worden er allerlei middelen ontwikkeld die ze hierbij, in aanloop naar en tijdens de week, in kunnen zetten. Bijvoorbeeld op social media. Ook wordt er een campagne ingezet die gericht is op medewerkers en hun netwerk.

De Ontdekdezorg week wordt georganiseerd door de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn die samenwerken in Stichting RegioPlus. Met als doel om het imago van de sector zorg en welzijn te verbeteren en jong en oud te motiveren om te kiezen voor een baan en/of opleiding in deze sector.

Wat kun je verwachten?

Voor de regio Zuid-Holland Zuid betekent dit het dat we extra gaan inzetten op de (online) campagne en dus het zo veel mogelijk bereiken en enthousiasmeren van zij-instromers en herintreders in de specifieke regio’s (Gorinchem, de Drechtsteden en de Hoeksche Waard) en daarmee het creëren van traffic naar de activiteitenkalender die op dit moment wordt ontwikkeld op onze werktsite.

Daarnaast gaan wij een of meerdere webinars organiseren waarbij we een zij-instromer, een Sterk in je werk loopbaancoach en een zorgmedewerker aan het woord laten komen. De zij-instromer vanuit zijn/haar ervaringsverhaal, de loopbaancoach vanuit zijn/haar kennis van opleidingen en mogelijkheden in de sector zorg en welzijn en de Verpleegkundige natuurlijk als ervaren zorgmedewerker. 

Wat wordt er van de zorgorganisaties verwacht? 

Deelnemende organisaties organiseren minimaal 1 (liefst meer) activiteit tijdens of na de Ontdekdezorg week in tenminste de periode t/m medio juni 2020. Denk aan een meeloopdag, een koffie-uurtje, informatiebijeenkomst, noem maar op!

Heb je vragen of interesse in deelname aan de Ontdekdezorg week in de toekomst? Neem dan contact op met Felie Verpalen.

Terug
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Ontdekdezorg week 2020

Nieuwsflits Week van Zorg en Welzijn 2019

2019

 

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemapWerkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter