Netwerken

Netwerken per functionaris

De WGV ZHZ neemt deel aan diverse netwerken. Hier vind je de netwerken per functionaris.

Opleidingscoördinatoren

Het Opleidersnetwerk bestaat uit regionale opleidingscoördinatoren. Het netwerk werkt samen om opleiden in de regio zo effectief en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Belangrijk speerpunt hierbij is het verhogen en borgen van zorgkwaliteit. Vanuit het Opleidersnetwerk worden regelmatig gezamenlijke scholingen georganiseerd/ingekocht. Daarnaast komt het netwerk minimaal vier keer per jaar bij elkaar, om met elkaar kennis te delen over ontwikkelingen rondom alles wat met opleiden van (nieuw) zorgpersoneel te maken heeft. Dit kan heel praktische zaken betreffen als knelpunten en kansen bij begeleiding van leerlingen. Soms staat visievorming meer centraal, bijvoorbeeld ten aanzien van positioneren en professionaliseren van leren.  

P&O

De P&O-ers van de aangesloten instellingen worden 4 keer per jaar uitgenodigd voor  een P&O (ontbijt)sessie. In deze bijeenkomsten staan 1 of 2 actuele onderwerpen op de agenda. Behalve het opdoen van nieuwe kennis en inspiratie zijn deze bijeenkomsten ook een mooie gelegenheid om vakgenoten van andere organisaties te spreken.

Communicatie

De communicatiemedewerkers van aangesloten instellingen komen ongeveer 2-3 keer per jaar bij elkaar. Tijdens dit communicatie overleg bespreken zij uiteenlopende communicatie issues waar ze binnen de organisatie mee te maken hebben. Ook de arbeidsmarktcommunicatie is in dit overleg een vast agendapunt. De WGV ZHZ is bij deze overleggen aanwezig om mee te denken over de arbeidsmarktcommunicatie en te horen waaraan behoefte is binnen de organisaties op dit vlak. 

ROC

ROC’s leiden een groot deel van het toekomstige zorgpersoneel op. Voor werkgevers is het daarom belangrijk dat opleidingsinstituten uit de regio aangesloten zijn bij de WGV ZHZ. De vier aangesloten ROC’s komen 2x per jaar bij elkaar om met elkaar zaken uit te wisselen rondom examinering, stageplekken, keuzedelen en andere onderwijsontwikkelingen. WGV ZHZ organiseert en faciliteert dit overleg. Doelen: regionale afstemming, leren van elkaar en signaleren van relevante ontwikkelingen voor werkgevers. 

 

Terug
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Aangesloten ROC's

    

    

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

agenda

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemapWerkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter