Handreikingen versterken mentale gezondheid (zorg)medewerkers

Oog hebben voor de mentale gezondheid van medewerkers draagt bij aan behoud en inzetbaarheid van medewerkers. In de hectiek van een crisis en/of in de waan van de dag wordt dit al snel vergeten. Toch loont het om hierop alert te zijn. Hoe pak je dat aan? Op onderstaande websites vind je diverse handreikingen en hulpmiddelen voor dit onderwerp. 

Defensie
Op de website van Expertisecentrum MGGZ (onderdeel van Defensie) is een overzichtspagina te vinden met een verzameling van verschillende hulpmiddelen.

IZZ platform 'Stress de baas'
Dit platform is speciaal ontwikkeld voor werkgevers en werknemers in de zorg en helpt organisaties bij 'goed werkgeverschap' op het gebied van mentale gezondheid. In de hulpgids 'Stress de baas - Kompas voor zorgprofessionals' is kennis vanuit Defensie vertaald naar de zorg. 

'Na het front weer één team vormen'
Een team dat een eenheid vormt, is sterk, veerkrachtig en behaalt prachtige resultaten! Hoe vorm je na het meemaken van uiteenlopende ervaringen weer één team? Op onze website lees je meer over dit onderwerp. Ook vind je hier een link om het webinar 'na het front weer één team vormen' te volgen.

Sterk in je werk - Extra coaching voor de zorg
Professionals in zorg en welzijn maken veel mee. Dat gaat vaak gepaard met gevoelens van verdriet, machteloosheid en boosheid. Op de website 'Sterk in je werk - Extra coaching voor de zorg' vind je informatie over de mogelijkheden voor gratis mental coaching voor zorgmedewerkers.

Achtergrondinformatie
Meer weten over het belang van mentale ondersteuning bij zorgmedewerkers? Lees dan het artikel 'Impact extreme crisissituaties op hulpverleners'.

 

 Terug
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn


Het bekijken waard:

Webinar 'Nazorg voor medewerkers'

Dit webinar is onlangs georganiseerd door GHOR en GGD IJsselland.
Drs. D.Stegeman (trainer/adviseur bij ARQ IVP) en LKol drs. J.J.J.M. van den Dungen (sr. stafofficier uitzendingen) nemen je mee in de wereld van de psychosociale nazorg. 

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid

Mail ons of neem rechtstreeks contact met onze collega's op.

sitemap