Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid; enerzijds zijn er veel verschillende beelden bij deze woorden, anderzijds zal elke werkgever en medewerker bevestigen dat het een belangrijk thema is. Hoe zorg je dat medewerkers in de zorg zo lang mogelijk gezond en vitaal het werk kunnen blijven doen dat ze leuk vinden? Een groot en belangrijk vraagstuk, zeker in deze tijd waarin sprake is van ‘vergrijzing’ van zorgpersoneel: de gemiddelde leeftijd van medewerkers in de zorg wordt steeds hoger. De WGV ZHZ ondersteunt en promoot diverse activiteiten die bijdragen aan het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers op de werkvloer.

Workshop reeks rondom behoud voor voor HR-professionals en lijnmanagers

In 2022 gaan we in een reeks workshops verder in op thema’s rondom behoud. Met als doel: van elkaar (blijven) leren, zodat we telkens met concrete plannen in eigen organisatie verder kunnen werken aan het behoud van medewerkers in Zorg & Welzijn.

Sterk in je werk week

Samen behoud stimuleren. In de RAAT hebben we als regio afgesproken om ons in te zetten om zoveel mogelijk professionals te behouden voor de zorgsector. Door te investeren in een aantrekkelijke werkomgeving en aantrekkelijk werkklimaat kan de uitstroom worden beperkt.

 

Sterk in je Werk loopbaancoaching

Sterk in je werk is er voor iedereen die in zorg en welzijn werkt en hulp wil bij het nadenken over zijn of haar loopbaan. Sterk in je werk is er ook voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. 

Goed werkgeverschap: de business case die op de plank blijft liggen

Voor organisaties met een hoog verloop lopen de kosten snel op. In de zorg is het roer omgooien spannender dan in een organisatie waarin levens niet op het spel staan. Dat we de grote uitstroom met de huidige manier van werken niet in toom kunnen houden, laat zien dat het tijd is voor actie. 

Handreikingen versterken mentale gezondheid (zorg)medewerkers

Oog hebben voor de mentale gezondheid van medewerkers draagt bij aan behoud en inzetbaarheid van medewerkers. In de hectiek van een crisis en/of in de waan van de dag wordt dit snel vergeten. Toch loont het om hierop alert te zijn. Hoe pak je dat aan? Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar. 

 

Na het front weer verder als één team!

Een team dat een eenheid is, is sterk, veerkrachtig en behaalt prachtige resultaten! Hoe vorm je na het meemaken van uiteenlopende ervaringen weer één team’? In dit artikel vind vind je de highlights uit het webinar met praktische handreikingen. Het webinar gemist? Geen probleem! Je kunt het nog terugkijken. 

Stimuleren van behoud door vergroten digitale vaardigheden

Digitale vaardigheden…. iedereen is ervan overtuigd dat die noodzakelijk zijn in de huidige tijd. In hoeverre men digitaal vaardig is en hoe men denkt over het gebruiken van digitale middelen, verschilt per persoon.

Corona

Hier vind je alles over de activiteiten van de WGZ ZHZ. Ook vindt je hier alle relevante informatie voor werkgevers in de zorg rondom de corona crisis.

Ontwikkelwinkel

Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Tools vitale medewerkers

Naast de ontwikkelwinkel zijn er nog veel meer tools, websites, netwerken en eigen middelen in te zetten om vitaliteit bij medewerkers te bevorderen. Wij hebben er een paar voor u op een rijtje gezet! Bekijk de tools hier.

 

Beleid rondom duurzame inzetbaarheid

Ben je een HR-adviseur of beleidsmedewerker? Wil je aan de slag met duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie? Neem dan eens een kijkje op www.blijfinzetbaar.nl! De site bevat hulpmiddelen en tips voor het maken en implementeren van beleid rondom duurzame inzetbaarheid. 

Apps rondom duurzame inzetbaarheid

Apps kunnen ons helpen om te werken aan duurzame inzetbaarheid. Uit de veelheid van beschikbare apps heeft de WGV ZHZ een beknopt overzicht gemaakt, onderverdeeld naar de zes dimensies van ‘positieve gezondheid’.

Gezond & Zeker

Gezond & Zeker biedt professionals op de werkvloer tools & tips voor op de werkvloer. Daarbij zijn de onderwerpen zo breed als het onderwerp ‘duurzame inzetbaarheid’. Van tips voor het verminderen van fysieke belasting tot aan tools voor een training aan mantelzorgers. 

 

Positieve gezondheid

Niet uitgaan van ziekte of gebrek, maar van kansen en mogelijkheden. Dat is het uitgangspunt van het begrip positieve gezondheid. Dit concept is ontwikkeld door huisarts Machteld Huber, die dit in 2012 introduceerde in Nederland.

Regionaal loopbaancentrum

Het regionaal loopbaancentrum is een uitbreiding van het aanbod van de WGV ZHZ. Het is een centraal punt in de regio op het gebied van loopbaanontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Nieuws

19-05-2022 - Factsheet prognoses en scenario's Zorg en Welzijn (2022)

02-05-2022 - Save the date: startbijeenkomst datagedreven werken in zorg en welzijn

02-05-2022 - Start lerend netwerk SPP in ZHZ

Meer nieuws...

Agenda

16-06-2022, 09:30 - 13:00
Netwerkoverleg

21-06-2022, 15:00 - 17:00
Startbijeenkomst datagedreven werken in zorg en welzijn

Meer agenda...

Overzicht van onze laatste 5 nieuwsbrieven:

22-12-2021 - Halfjaarverslag tweede helft 2021

03-12-2021 - Publicatie Instroom en Opleiden - november 2021

18-11-2021 - Nieuwsbrief november 2021

13-10-2021 - Nieuwsbrief oktober 2021

14-07-2021 - Halfjaarverslag eerste helft 2021

Meer nieuwsbrieven...

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

agenda

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemap



Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn