Werkgevers

Corona werkgevers informatie

Hier vind je alle informatie die voor jou als werkgever handig kan zijn in deze corona crisis. 

02-03-2021 - Subsidieregeling coronabanen beschikbaar!

Een coronabaan is een tijdelijke ondersteunende corona-gerelateerde functie bij een zorgaanbieder. Eerder kon je op onze site al lezen dat er subsidie beschikbaar is voor coronabanen. Inmiddels is de regeling die bij deze subsidie hoort gepubliceerd.

22-02-2021 - Zorgstudenten opgeroepen om te helpen in de zorg

Studenten die een zorg of welzijn opleiding volgen, kunnen nu betaalde werkervaring opdoen en de zorg vooruit helpen in de coronacrisis.

 

26-01-2021 - Coronabanen!

Het einde van de coronacrisis is nog niet in zicht. De druk op zorgmedewerkers blijft ongekend hoog. Om de zorg te ontlasten maakt de overheid bijna 5.000 fulltime coronabanen mogelijk door introductie van de subsitieregeling 'Coronabanen in de Zorg'. Bij parttime inzet zijn zelfs meer banen te realiseren

Subsidie SectorplanPlus

De huidige én toekomstige situatie op de arbeidsmarkt vraagt om een extra impuls. Het ministerie van VWS onderschrijft dit belang en ondersteunt werkgevers via de subsidie SectorplanPlus.

Financiƫle vragen

In deze crisistijd zijn er ook veel vraagstukken rondom financiën voor werkgevers. Hoe regel ik extra scholing voor nieuwe medewerkers? Wat als mijn organisatie juist minder werk heeft? Wij hebben de informatie op een rijtje gezet. 

Juridische vragen

Ook op jurisch gebied is deze situatie uniek. Onze partner Ten Holter Noordam advocaten heeft hiervoor de nodige informatie beschikbaar gesteld. 

Hulpmiddelen digitale zorg

Door de corona crisis is de grote behoefte aan digitale hulpmuddelen en mogelijkheden voor zorg op afstand versterkt. Wij hebben alle bestaande hulpmiddelen zoveel mogelijk voor je op een rijtje gezet.

Mentale ondersteuning

Door de uitzonderlijke omstandigheden kan het zijn dat medewerkers even een extra steuntje in de rug nodig hebben. Wij hebben de initiatieven die er zijn zoveel mogelijk gebundeld en onder elkaar gezet. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

https://www.zorgenwelzijnzhz.nl/19-03-2020-coronacrisisvraagaanbodextrazorgpersoneelbijelkaargebracht

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

agenda

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemapWerkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter