Corona scholing

Hier vind je alle informatie rondom scholing van extra krachten die ingezet worden in de corona crisis. 

02-03-2021 - Subsidieregeling coronabanen beschikbaar!

Een coronabaan is een tijdelijke ondersteunende corona-gerelateerde functie bij een zorgaanbieder. Eerder kon je op onze site al lezen dat er subsidie beschikbaar is voor coronabanen. Inmiddels is de regeling die bij deze subsidie hoort gepubliceerd.

26-01-2021 - Coronabanen!

Het einde van de coronacrisis is nog niet in zicht. De druk op zorgmedewerkers blijft ongekend hoog. Om de zorg te ontlasten maakt de overheid bijna 5.000 fulltime coronabanen mogelijk door introductie van de subsitieregeling 'Coronabanen in de Zorg'. Bij parttime inzet zijn zelfs meer banen te realiseren

21-12-2020 - Nationale Zorgklas

De Nationale Zorgklas is er voor zorgorganisaties maar ook voor werkgevers buiten de zorgsector. Ons doel is om zoveel mogelijk extra hulpkrachten voor de zorg op te leiden. Via de online training kan iedereen binnen slechts 4 dagen opgeleid worden om te ondersteunen in de zorg. 

Subsidie SectorplanPlus

De huidige én toekomstige situatie op de arbeidsmarkt vraagt om een extra impuls. Het ministerie van VWS onderschrijft dit belang en ondersteunt werkgevers via de subsidie SectorplanPlus.

Digitale scholing

Vanwege de corona crisis bieden diverse partijen extra hulp door het gratis beschikbaar stellen van e-learnings en andere digitale hulpmiddelen. 

Mentale ondersteuning

Door de uitzonderlijke omstandigheden kan het zijn dat medewerkers even een extra steuntje in de rug nodig hebben. Wij hebben de initiatieven die er zijn zoveel mogelijk gebundeld en onder elkaar gezet. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

 

Terug naar corona informatie

https://www.zorgenwelzijnzhz.nl/19-03-2020-coronacrisisvraagaanbodextrazorgpersoneelbijelkaargebracht

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

agenda

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemapWerkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter