Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT)

5. Ontwikkelen van opleidingen en opleidingsmethoden die aansluiten op het werkveld

Opleiding is noodzakelijk om te kunnen werken in de zorg. Zorgverlenen is een vak! En daar horen goede opleidingstrajecten bij. Hoewel er al veel verschillende opleidingstrajecten zijn, willen we als regio blijven zoeken naar en inzetten op het verder verbeteren van de aansluiting tussen opleiden en arbeidsmarkt. Zo zien we mogelijkheden in opleidingstrajecten op maat voor zij-instromers, herintreders en BOL-ers.

Naar aanleiding van deze RAAT-afspraak hebben in 2018 een aantal bestuurlijke overleggen plaatsgevonden tussen zorgbestuurders onderling, maar ook tussen zorgbestuurders en bestuurders vanuit de onderwijsinstellingen. En met resultaat! Er zijn 4 werkgroepen gestart, die elk een bestuurlijke trekker kennen. Elke initiatief is nog in ontwikkeling:

  1. Gildeleren: 3e jaars BOL-ers volgen hun opleiding in de praktijk.

  2. BOL-BBL: na 2 jaar BOL stapt men over naar BBL. Deze vorm blijkt deels al te gebeuren, maar alleen voor individuele leerlingen. De wens is om dit voor een grotere groep tegelijk te organiseren. Naast de BOL-BBL-route onderzoeken we momenteel ook of we een praktijkgestuurde leerroute kunnen opzetten.

  3. Leerafdelingen: een afdeling bemannen met BOL-ers.

  4. Zij-instroom: het ontwikkelen van een concept om zowel herintreders als zij-instromers versneld aan de slag te laten gaan in de zorg.

Terug
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

RAAT ZHZ

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

agenda

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemapWerkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter