Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT)

4. Openheid van zaken rondom uitstroom

Niks zo vervelend als je dagelijks naar een werkplek moet waar je eigenlijk niet goed op je plek zit! Wanneer medewerkers open durven te zijn over hoe ze het ervaren op hun werkplek, kan in een vroegtijdig stadium met hen gekeken worden wat er nodig is om ze toch te behouden voor de sector zorg en welzijn.

Hier is echter wel een cultuurverandering voor nodig, zowel bij de medewerkers zelf, als bij de organisaties. Tot nu toe komt het maar weinig voor dat medewerkers open durven te zijn als ze ontevreden zijn over de plek waar ze zitten. Persoonlijke aandacht, echte interesse en meedenken met medewerkers kan helpen om de drempel voor medewerkers te verlagen om hierover in gesprek te gaan. Daarnaast blijkt dat veel medewerkers hun vragen liever bespreken met iemand van buiten de organisatie. Het project ‘Sterk in je Werk’ is daarvoor een fantastisch middel. Medewerkers die in de zorg werken of willen werken kunnen gratis in gesprek met een loopbaancoach, die hen helpt te onderzoeken wat ze willen met hun loopbaan. En wat blijkt? De gesprekken van Sterk in je Werk dragen met name bij aan het behoud van medewerkers voor de sector Zorg en Welzijn!

Terug
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

RAAT ZHZ

Factsheet Sterk in je werk

Waarderingsdobbelsteen

waarderingsdobbelsteen

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

agenda

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemapWerkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter