Actueel

31-01-2019 - Filmpje HoeRA(AT) 1 jaar!

Vorige week was het zover! Op 24 januari 2019 was het precies een jaar geleden dat in deze regio het Regionale Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) is vastgesteld en ondertekend. Om dit jubileum te vieren vond er afgelopen donderdag een feest plaats bij Landvast in Alblasserdam. Het thema van het feest was: ‘HoeRA(AT) 1 jaar!’

De feestelijke middag begon onder het genot van een kopje koffie en stuk taart. Lydia van Baak, directeur van de werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid trapte het programma af, gevolgd door Peter Heijkoop, wethouder Werk en Inkomen, Zorg en Welzijn, Arbeidsmarkt en Onderwijs. Beiden benadrukten de noodzaak om in de regio samen te werken om de tekorten aan personeel in zorg en welzijn te verkleinen.

Na de plenaire start verdeelden de ruim 90 deelnemers zich over diverse workshops. Deze workshops werden georganiseerd rondom de vier thema’s, gerelateerd aan de RAAT: instoom, werving, behoud en beleid. In 3 workshoprondeskreeg men kennis, inspiratie en praktische handvaten om het tekort aan personeel in de zorgsector aan te pakken. Men kon in dialoog met een afvaardiging vanuit het ministerie van VWS, maar ook met medewerkers van de werkvloer over de aanpak van tekorten. Maar ook bijvoorbeeld workshops over anders werven, arbeidsmarktcommunicatie, arbeidsbesparende innovaties en het regionale loopbaancentrum in de zorg.

Tussen de workshops door en bij de borrel achteraf was men welkom in het kameRAATcafé. Hier stonden uitwisseling en ontmoeting centraal. Bij het café was een fotograaf aanwezig die iedereen op de foto zette voor een eigen IK ZORG foto. Het spel ‘dobbel je waardering’ trok veel bezoekers. Men dobbelde voor een cadeau voor zijn of haar collega’s of team, om te laten weten hoe zeer zij gewaardeerd worden!

Maar er was nog meer te doen in het kameRAATcafé! Men kon inspiRAATie opdoen voor de week van zorg en welzijn bij een informatiestand. Ideeën ter verbetering van de arbeidsmarkt kon men kwijt in de RAATplegingsbox. De middag kenmerkte zich door enorm veel enthousiasme en energie om samen de schouders eronder te blijven zetten om het personeelstekort in de regio aan te pakken. Waarom? Het borgen van goede, voldoende en toegankelijke zorg voor iedereen in de regio ZHZ!

Nieuwsgierig geworden?

Krijg in 2 minuten een overzicht van het feestje in dit filmpje.

Terug
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Nieuws

15-10-2019 - De eerste 50 SIJWW aanmeldingen zijn een feit!

10-10-2019 - Arbeidsmarktrapportage, Facts & Figures, 2019 beschikbaar!

08-10-2019 - Leer álles over het tegengaan van fysieke belasting en agressie

Meer nieuws...

Agenda

06-11-2019
Bestuurlijk overleg Zorg en Onderwijs regio ZHZ

07-11-2019
Netwerkevent Vitaal en Veerkrachtig

12-11-2019
Bestuursoverleg

Meer agenda...

Overzicht van onze laatste 5 nieuwsbrieven:

Nieuwsflits-juli-2019

Nieuwsflits-mei-2019

Nieuwsflits-april-2019

Nieuwsflits-maart-2019-Week-van-Zorg-en-Welzijn-special

Nieuwsflits-februari-2019

Meer nieuwsbrieven...

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid

Mail ons of neem rechtstreeks contact met onze collega's op.

sitemap