Actueel

24-12-2019 - Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn in het nieuws

Afgelopen week is het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn meerdere keren in het nieuws geweest. Op zaterdag 14 december stond journalist Rhijja Jansen met een artikel in de Volkskrant over een zorgmedewerker die geld stal van haar opa.

Rhijja schrijft over het verdwijnen van geld uit de portemonnee van haar opa die in een verzorgingshuis woont. Ze gaat zelf op onderzoek uit en vindt uiteindelijk de dader die vervolgens ontslagen wordt door de zorgorganisatie. Rhijja benoemt ook het nut van het Waarschuwingsregister, maar dat het jammer is dat nog niet alle organisaties hierbij zijn aangesloten en dat ze hoopt op een verplichtstelling.

Op maandag 16 december wordt het opgepakt door 5 uur live op RTL 4, waar Rhijja Jansen vertelt hoe ze de diefstal ontdekten en hoe ze de dader gepakt hebben.

Gisteren, woensdag 18 december, heeft Hart van Nederland er ook een item aan besteed en vertelt Jelle Boonstra, directeur van RegioPlus, over het Waarschuwingsregister en de verplichtstelling. Het item over het Waarschuwingsregister begint op 4 minuut 20. Let op: de titel bij het item doet geen recht aan de inhoud van het item zelf.

Meer informatie over het waarschuwingsregister? Of vragen over aansluiting? Kijk op zorgenwelzijnzhz.nl/waarschuwingsregister

Terug
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid

Mail ons of neem rechtstreeks contact met onze collega's op.

sitemap