17-12-2020 - Vodcast serie 'Anders kijken, anders doen'

Om de sector extra te inspireren anders te kijken naar het inzetten van personeel tijdens deze coronapandemie, presenteert 'Extra handen voor de zorg' vanaf 30 november 2020 de Vodcast serie ‘Anders kijken, anders doen’.

Een enorm aantal oud-zorgprofessionals heeft zich de afgelopen maanden aangemeld bij Extra handen voor de zorg. Zij stroomden opnieuw de zorg in en hielpen waar nodig. Maar, een deel van de mensen die zich aanmeldden, is nog niet ingezet. De redenen hiervoor zijn divers; zij hebben niet meer helemaal het juiste diploma, ze kunnen niet de uren draaien die nodig zijn of zijn bijvoorbeeld maar kort beschikbaar.

In de Vodcast serie worden deze belemmeringen besproken en wordt gekeken hoe je deze kan tackelen, creatief benaderen en omvormen zodat er wel meer mogelijk is. Door namelijk anders te kijken en anders te doen is er meer mogelijk bij het inzetten van de toestroom van oud-zorg personeel tijdens deze crisis. In de Vodcast serie wordt onder andere gesproken met bestuurders, HR managers, afdelingsmanagers en zorgprofessionals die zelf onlangs zijn ingezet. De eerste Vodcast verschijnt op 30 november. In deze aflevering gaat host Sabine Uitslag in gesprek met Trudy Prins (bestuurder van Stichting Woon- Zorgcentra De Rijnhoven). Zij vertelt meer over hoe ze creatief keken naar de aangeboden extra handen en daarmee optimaal gebruik maakten van hun eigen potentieel als werkgever en de meerwaarde van extra handen op korte en op lange termijn. Ook de passie en het belang van autonomie van medewerkers in coronatijd, onboarding en kwaliteit van zorg komt in deze aflevering aan bod.

Benieuwd naar ervaringen van collega's in de zorg met de inzet van Extra Handen? In een aantal korte filmpjes vertellen verschillende functionarissen van verschillende zorgorganisaties over hun ervaringen met Extra Handen. Het bekijken waard!

Klik hier om de vodcast serie 'Anders kijken, anders doen' te bekijken. 

 

 

Bestuurders

Opleidingscoördinatoren

P&O

Scholen

Stakeholder
Terug
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

agenda

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemapWerkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter