Actueel

11-06-2019 - NAAST, maar toch op afstand? Hoe zit dat?

In het kader van het delen van kennis ging collega Jan Willem op bezoek bij NAAST. Stel je voor: verpleegkundigen die zorg leveren aan hun patiënten zittend aan hun bureau achter hun computer. Het klinkt als iets van de toekomst. Maar het gebeurt bij NAAST al 25 jaar! Ik wist niet dat zo’n organisatie bestond, totdat ik er op 4 april een training volgde.

NAAST is een dochteronderneming van zorgorganisatie Sensire en levert enkel zorg op afstand. Voorbeelden van diensten die zij leveren zijn video monitoring, medicatie uitgiftecontrole en personenalarmering. Allemaal uitgevoerd door gediplomeerde verzorgenden en verpleegkundigen. Doordat ze bij NAAST puur en alleen zorg op afstand leveren, ligt de focus vol hierop en zijn ze in staat deze taken zo goed mogelijk uit te voeren. Ook vertelden ze continu druk bezig te zijn met het vernieuwen en verbeteren van hun diensten. Zo hebben ze een team Zorgvernieuwing, dat zich helemaal ontfermt over de ontwikkeling van zorginnovaties.

Zorg op afstand kan een antwoord zijn op veel problemen die zich in de zorg voordoen. Denk bijvoorbeeld aan de huidige tekorten en de hoge werkdruk bij werknemers. De zorg waar geen direct contact voor nodig is, kan overgenomen worden waardoor er minder medewerkers op de vloer nodig zijn. Zij kunnen zich volop focussen op de andere zorgtaken. Ook zorgt het ervoor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen, waardoor het de druk op intramurale zorgorganisaties vermindert. De diensten van NAAST zijn in te huren voor alle organisaties die zorg op afstand willen leven aan hun cliënten, zodat de organisaties zelf deze taken niet uit hoeven te voeren. NAAST is zeker ook interessant voor kleine organisaties die zelf het volume niet hebben om zorg op afstand financieel rond te krijgen. 

Terug
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn

Zorg op afstand

Bezoek NAAST:http://www.naast.je

Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn
Zuid-Holland Zuid

 

De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid verbindt, faciliteert, jaagt aan en verrast werkgevers op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin, waarbij continuïteit en samenwerking de belangrijkste uitgangspunten zijn. 

home

actueel

agenda

nieuwsbrieven

over ons

onze leden

samenwerkingen

lid worden

contact

sitemapWerkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Facebook
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op LinkedIn
Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn op Twitter